.
News Image

50ste cd voor Eddy Smets

Eddy Smets brengt met 'Deel mijn droom' 50ste album uit.

Het zijn weinig artiesten gegeven om 50 albums uit te brengen, maar Eddy Smets heeft het gerealiseerd. Zopas verscheen zijn cd 'Deel mijn droom' en dat is precies de 50ste uit zijn carrière. "Ik heb deze keer voluit gekozen voor kwaliteit", zegt de zopas 70 jaar geworden zanger die zijn ambitie niet onder stoelen of banken steekt. "Ik wil nog eens een radiohit."

"In het verleden kreeg ik van radiomakers zelfs eens te horen dat mijn cd's onvoldoende kwaliteit hadden, waarschijnlijk om het niet moeten te draaien", vertelt de sympathieke zanger uit Broechem. "Die commentaar heb ik nu gecounterd door uit te pakken met een sterke productie. Ik wil met deze cd bewijzen dat ik het wel kan." Voor de nummers klopte hij aan bij John Terra. "Ik weet dat hij succesnummers kan maken en ken hem al veertig jaar." Voor de arrangementen tekende Wim Claes van studio Close in Haacht en de mix en mastering gebeurde door Peter Bulkens. Acht nummers werden van tekst voorzien door Susy Baels, twee door Ditmar. "Als deze kwaliteit niet voldoet, dan weet ik het niet meer", besluit Eddy Smets.

De tien nummers op 'Deel mijn droom' zijn allemaal Nederlandstalig en bedoeld voor een breed publiek. Verschillende genres wisselen mekaar af: slow, shuffle, weense wals, foxtrot, salsa. De nummers zijn goed dansbaar, zo heeft hij al gemerkt bij zijn publiek. "Een aantal nummers speel ik al tijdens de optredens en de reacties zijn formidabel."

"Het is intussen geen vanzelfsprekendheid meer om een cd uit te brengen. De kosten lopen op en de verkoop slabakt. Ik ga de cd vooral verkopen tijdens mijn optredens. Dat zijn er nog altijd een twaalftal per maand in Vlaanderen en Nederland. Meer neem ik niet meer aan. Het was jaar in, jaar uit hollen van het ene optreden naar het andere, vaak met mijn orkest. Pas nu heb ik de tijd gevonden om nog eens voluit te gaan voor een radiohit. Het zat al jaren in mijn hoofd: ooit moet ik dat nog eens doen. Voila, nu is het zover." De eerste single uit de cd, het titelnummer 'Deel mijn droom', is verkrijgbaar via iTunes.

Bio van Eddy Smets en John Terra

Meer Over:

Eddy Smets John Terra