.
Eddy Wally
vrijdag 12 februari 2016

5000 mensen op afscheid Eddy Wally?

Dat lijkt ons bijzonder veel te zijn.


Zaterdagochtend 13 februari om 11 uur nemen familie en vrienden afscheid van de vorige week overleden zanger Eddy Wally. De Sint-Laurentiuskerk van Zelzate aan de Grote Markt is de locatie waar de plechtigheid zaterdagmiddag zal plaats vinden. In Zelzate zijn ze al een volle week bezig met de voorbereidingen van het grote afscheid. Naast burgemeester Frank Bruggeman zijn er nog heel wat mensen betrokken geweest bij de voorbereidingen van het evenement. De begrafenis van Eddy Wally zal een druk bijgewoonde begrafenis worden. Vanuit heel wat land zullen vrienden, familieleden en fans naar Zelzate komen om afscheid te nemen van The Voice Of Europe.In Zelzate zijn ze op een volkstoeloop voorzien. Men verwacht dat er zaterdag zo'n 5.000 mensen afscheid komen nemen van de vorige week overleden zanger Eddy Wally. Het is voor de gemeente moeilijk om een correcte inschatting te maken van het aantal mensen dat naar de plechtigheid zal komen. Vast staat dat mensen zonder een uitnodiging niet in de kerk zullen geraken. Alleen mensen die op de gastenlijst staan zullen de plechtigheid in de kerk kunnen volgen. Politie en security zullen erop toezien dat andere mensen de kerk niet betreden. Dat mag de mensen er niet van weerhouden om niet naar Zelzate te komen. Er zijn schermen voorzien waarop de plechtigheid gevolgd kan worden. Voor wie het niet ziet zitten om naar Zelzate af te zakken is er ook goed nieuws. De plechtigheid zal te volgen zijn via de website van VTM NIEUWS. De beelden die buiten op grote scherm te zien zullen zijn, zullen ook via de website van VTM NIEUWS te zien zijn. Er was veel vraag van mensen die wegens hun leeftijd niet in staat zijn om naar de begrafenis te komen of de begrafenis op tv zou komen. Zover komt het niet maar online is de begrafenis wel te volgen. Niet alleen de gewone mens in de straat wil zaterdag afscheid nemen van Eddy Wally.

In Zelzate hebben ze nu al weet van meer dan 10 cameraploegen die een reportage komen draaien over het grote afscheid van Eddy Wally. En dan zijn er ook nog heel wat journalisten en fotografen die naar Zelzate zullen komen om een reportage te maken voor radio, krant, weekblad of website. In de kerk is er volgens manager Hugo Colpaert geen pers welkom. De gemeente Zelzate beweert dan weer dat de pers wel in de kerk zal kunnen werken. Niet alleen in de kerk is security voorzien om mensen die de plechtigheid willen bijwonen te controleren. Ook rond de kerk zal de politie massaal aanwezig zijn. Burgemeester Frank Bruggeman heeft agenten van de federale politie gevraagd om mee de veiligheid in het centrum van Zelzate te verzekeren. Momenteel is er niveau 3 van de terreurdreiging nog steeds van toepassing. Volgens de burgemeester is het dan ook niet meer dan logisch dat er in Zelzate extra ordediensten aanwezig zijn voor, tijdens en na de plechtigheid. Er is ook sprake van agenten die gewoon als burger zullen patrouilleren rond de Sint-Laurentiuskerk.

Er komt zaterdag trouwens heel wat bekend volk naar Zelzate. Zo zullen onder andere Christoff en Bart Herman tijdens de uitvaart in de Sint-Laurentiuskerk een liedje zingen ter ere van The Voice Of Europe. Verder vallen ook de namen van onder andere minster van staat Herman De Croo, Wendy Van Wanten, Koen Crucke en Frans Bauer. Ongetwijfeld zullen er nog meer Vlaamse artiesten naar Zelzate afzakken, al dan niet met een officiële uitnodiging. Eddy Wally was bijzonder geliefd bij zijn collega's. Heel wat van zijn collega's gingen afgelopen week in het rouwcentrum al een laatste groet brengen aan de overleden zanger. Zaterdag verwachten ze in Zelzate 5.000 mensen. Dat is enorm veel. De begrafenisondernemer heeft 5.000 bidprentjes gedrukt. Daarop staan twee foto's van Eddy Wally afgebeeld. Dochter Marina, kleindochter Vanessa en manager Hugo Colpaert hebben een tekstje voor het bidprentje geschreven. De begrafenisondernemer kan tijdens de plechtigheid eventueel nog bidprentjes bij drukken. Eddy Wally zal in een witte kist begraven worden. Zijn kist zal vervoerd worden in een goudkleurige Cadillac. Dat was één van de wensen van de overleden zanger. Er zijn ook heel wat bloemstukken besteld. Vooral met witte lelies, ook dat was een wend van de overleden zanger. De familie zelf zou vervoerd worden in een witte limousine. Na de plechtigheid in de Sint-Laurentiuskerk zal Eddy zijn laatste rustplaats krijgen bij zijn vrouw Mariëtte die in 2012 overleed. Er werd toen al een plaatsje voorzien voor Eduard Van De Walle.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Eddy Wally

Meer Over:

Eddy Wally