.
News Image

5 Sterren voor Snelle: “Dit optreden gaan we niet snel vergeten!”

Snelle palmt Studio 100 Pop-Up Theater in.

 


Misschien laat Snelle niet meteen een belletje rinkelen, maar de 24-jarige Lars Bos moet als talent en in populariteit niet onderdoen voor Niels Destadsbader en net als Clouseau en Marco Borsato scoort hij met zijn muziek in zowel Vlaanderen als Nederland. Na zijn debuutalbum ‘Lieve Jongens’ (2018), dat toevallig ook nog de naam is van zijn begeleidingsband, bracht de succesvol afgestudeerde Herman Brood Academy-student inmiddels 3 albums uit. Met het gouden en platina ‘Scars’ scoorde Snelle vorig jaar zijn eerste hit. Dat was het begin van een onwaarschijnlijk verhaal. Op 28 november stond de zanger, rapper, singersongwriter met zijn clubtournee in een uitverkocht Leuvens Depot. Met zijn Lieve Jongens band speelt hij op 14 november normaal in de Antwerpse Lotto Arena, een concert dat hij in minder dan 24 uur uitverkocht en waar de wachtlijst voor een eventuele 2de show nog steeds blijft aangroeien. Wie niet kon wachten, kon afgelopen zondag terecht in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs, waar Snelle met zijn muzikanten 3 keer op het podium stond en 600 fans (3x200) liet genieten van een unieke concertervaring.



In de bubbelsetting was het mooi om zien hoe vooraan en in het midden het jonge volkje samenzat en achteraan in de zaal hun ouders meegenoten. Coronaproof werkte de bubbelsetting van 2 en 4 personen én het moet gezegd dat de sfeer er tijdens zijn middagvoorstelling al goed inzat. Daarvoor zorgde Pjotr, een jong talent dat Snelle en zijn team onder hun vleugels hebben genomen en stevig ondersteunen. “Na Leuven is het de 2de keer dat het Vlaamse publiek mij zo warm omarmt. Eind juni verscheen mijn EP ‘Kleine wereld’, dus dit is alvast een mooi moment om die nieuwe liedjes onder de aandacht te brengen”, zei hij na afloop van een meer dan geslaagde doortocht. Het moet gezegd dat Pjotr bakken talent heeft. Met zijn nieuwste single ‘Omgekeerde wereld’, een duet dat hij opnam met Wudstik, heeft hij het potentieel om ook in Vlaanderen te scoren.



Na Pjotr was het tijd voor Snelle, die meteen begon met zijn nieuwste single ‘Kleur’. De stembanden waren genoeg gesmeerd en in nagenoeg alle bubbels werd er meegezongen. Voor ons, én vermoedelijk ook voor Snelle, was het even wennen aan de setting. Bij eerdere concerten zagen we vaak taferelen van een uitzinnig dansende, luidkeels meezingende massa. Vaak tieners, maar ondertussen zijn ook andere leeftijdsgroepen ingestapt. In Puurs was het ingetogen, maar daarom niet minder 'vet’, integendeel. ‘Plankgas’ en ‘Hoofd omhoog’ gingen er vlotjes in. Na ‘Ze kent mij’, een nummer dat op YouTube bijna 7 miljoen keer werd afgespeeld, was ‘Verliezen met jullie’ een eerste hoogtepunt. Eigenlijk is het een Pjotr-single, waar Snelle en Okke Punt aan hebben meegeschreven en op meezingen. Nadat het trio het applaus dankbaar in ontvangst nam, schakelde Snelle een paar versnellingen hoger. Ook zonder duetpartner Marco Borsato werd ‘Lippenstift’ luidkeels meegezongen, net als ‘Scars’ en ‘Smoorverliefd’, een song waarin hij fietsers waarschuwt op de gevaren van het gsm-gebruik tijdens het fietsen. Naast ‘Scars’ realiseerde Snelle met ‘Reünie’ zijn doorbraak bij het grote publiek. In het nummer blikt hij op een positieve manier terug op zijn schooltijd, een periode waarin hij werd gepest met zijn hazenlip. Die schisis is ondertussen zijn handelsmerk geworden en de openlijke manier waarop hij communiceert met zijn fans en het publiek, liggen mee aan de basis van zijn populariteit. Snelle sloot af met een Belgische versie van ’17 Miljoen mensen’ dat hij afslankte naar 11 miljoen. Na afloop was het publiek laaiend enthousiast. “Een select gezelschap, een unieke locatie én een topartiest. Wij hebben genoten en zijn blij dat we hem eindelijk eens aan het werk konden zien. De foto’s en filmpjes blijven nog lang op onze smartphones staan, want dit optreden gaan we niet snel vergeten”, klonk het na afloop bij het enthousiaste publiek. Jammer dat corona zijn festivalzomer torpedeerde, want anders was hij deze zomer zonder twijfel één van dé revelaties geweest op Tomorrowland. Talent komt altijd bovendrijven, dus hou die Snelle goed in de gaten, want dit wordt straks een hele grote. Wij hebben alvast genoten van zijn optreden. Dit smaakt hoe dan ook naar meer.


Bio van Snelle en Pjotr

Meer Over:

Snelle Pjotr