.
News Image

3JS in diepe rouw na vliegtuigramp

3JS en Volendamse gemeenschap in diepe rouw gedompeld.

Nog steeds wordt er met verbijstering gereageerd en ongeloof op de ramp die vlucht MH17 van Malaysia Airlines vrijdag is overkomen. Het vliegtuig vertrok in Amsterdam maar stortte enkele uren later neer boven het oosten van Oekraïne met 298 mensen aan boord, die allen het leven hebben gelaten. Bij de slachtoffers zijn er heel wat verschillende nationaliteit waaronder ook 5 Belgen. Nederland is heel diep getroffen bij deze vliegtuigramp want aan boord van vlucht MH17 zaten 154 Nederlanders die allen het leven hebben gelaten. Ook het Volendamse vissersdorp verkeert momenteel in een diepe rouw. Op Twitter verscheen de volgende Tweet van de 3JS: ""Onze collega-muzikant-vriend Cor Pan met zijn vriendin Neeltje ook zomaar uit het leven getrokken. Sterkte aan Familie, vrienden en bandleden", zo schrijft de band. Het koppel is één van de vele slachtoffers maar was in Volendamse muziekmiddens een graag geziene gast. Artiestenmanager Jaap Buijs reageert net als heel wat land- en dorpsgenoten geschrokken op het trieste nieuws: "Cor speelde als drummer in een bandje met vrienden, weet ik. In Volendam kent iedereen elkaar, dus je kunt je voorstellen hoe hard dit hier aankomt."
Wat de zaak nog extra pijnlijk maakt is dat muzikant Cor Pan – die voluit Cor Schilder heet, voor z'n vertrek naar Kuala Lumpur op de sociale netwerksite Facebook een foto plaatste van het vliegtuig van Malaysia Airlines wat eerder dit jaar spoorloos van de radar verdween. Met een knipoog schreef Cor Pan: „Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij d'r uit".

Niet alleen de 3JS maar de totale Volendamse gemeenschap is dus in diepe rouw gedompeld om de mensen die de gemeente verloren heeft maar ook alle slachtoffers die er gevallen zijn op vlucht MH17.

Bio van 3Js

Meer Over:

3Js