.
News Image

2018 was bewogen jaar voor Steven Goegebeur

In oktober werd hij zelfs geveld door hartproblemen.


2018 was voor Steven Goegebeur een jaar met ups en downs. Professioneel waren er heel wat ups, persoonlijk heel wat downs zei de stand-up comedian in Gazet van Antwerpen. Half oktober werd hij onverwacht opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen. Het begon naar verluidt allemaal met een pijnlijke arm toen hij op een zondag naar een voetbalwedstrijd van zijn zoontje was gaan kijken. Mijn arm werd de dagen daarna letterlijk blauw en die kleur schoof op naar boven. Na bloedonderzoek bleken er alarmerende waarden in mijn bloed gevonden, ik mocht het ziekenhuis niet eens meer verlaten en moest verder onderzocht worden. Mijn kransslagader was vernauwd en mijn bloeddruk veel te hoog. 19 over 11. Dat is echt niet goed. Ik was een wandelende tijdbom, zei Steven Goegebeur in dat interview. Een dag nadat hij terug was uit het ziekenhuis stond hij alweer op de planken in Temse. Hij vindt namelijk dat hij het niet kan maken om een voorstelling af te gelasten. Op de bühne kan hij naar eigen zeggen gemakkelijk de knop omdraaien.



Alcohol drinkt hij niet, maar met eten liet hij zich wel regelmatig gaan. Na een show begaf hij zich naar de frituur of ging hij een pita eten. Of de stand-up comedian zich nu goed voelde of niet, hij ging zichzelf belonen met eten. Problemen van zich afzetten en minder piekeren is niet bepaald zijn grootste specialiteit.



Momenteel volgt Steven Goegebeur op bevel van de dokters een proteïnedieet en maakt hij komaf met die ongezonde levensstijl. Onder strenge begeleiding van zijn diëtiste, de huisarts en iemand van dat proteïnedieet wordt hij er letterlijk doorgesleurd. Desondanks het feit dat hij dit naar eigen zeggen spartaanse dieet volgt, voelt hij zich veel beter en energieker.



Steven Goegebeur begon eind 2007 aan het comedy-avontuur. Ruim tien jaar later is hij uitgegroeid tot een uniek talent in de comedyscene. In januari doet hij twee voorstellingen '10 jaar Steven op de planken' waarbij hij tien bevriende artiesten uitnodigt waarmee hij een speciale band heeft. Verder is hij tot en met 30 april te zien met het vervolg van 'De man van morgen' in heel wat zalen. Zijn volledige programma is terug te vinden in de agenda op stevengoegebeur.be.



(Nico Vanaken)


Bio van Steven Goegebeur

Meer Over:

Steven Goegebeur