.
News Image

2 Fabiola wint Airplay Award

‘She’s after my piano’ wint BEA Music Airplay Award 2014.


2 Fabiola ontving vrijdag de BEA Music Airplay Award 2014 uit handen van Vlaams Minister van Cultuur en Media Sven Gatz. Deze prijs wordt uitgereikt aan de Belgische artiest of groep waarvan het liedje het meest op de Vlaamse radio’s, zowel van de openbare als privé-omroepen, werd gespeeld. Na ‘I’m a bird’ van Marco Z in 2012, wint 2 Fabiola featuring Loredana dit jaar de BEA Music Airplay Award met hun hit ‘She’s after my Piano’. De top 3 wordt vervolledigd door ‘Ta fête’ van Stromae en ‘Sunlight’ van The Magician featuring Years & Years.



“Onze hit ‘She’s After My Piano’ is mede dankzij de media een groot succes geworden. De Zomerhit van Radio 2, de preselecties van het Eurosongfestival, een optreden tijdens de liveshow van de MIA’s en nu onze eerste BEA Music Airplay Award, daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Dat opent deuren voor nieuwe projecten en uitdagingen”, zegt Pat Krimson van 2 Fabiola.



“We mogen terecht trots zijn op het succes van onze muziekartiesten in binnen- en buitenland. Radio is en blijft een belangrijk medium om nieuwe muziekproducties en opkomende artiesten te ontdekken. Ook voor lokale artiesten hangt het succes grotendeels af van de aandacht die ze op de radio krijgen. Ik moedig daarom graag alle radiozenders aan onze artiesten in de kijker te plaatsen. ”, zegt Sven Gatz, Minister van Cultuur en Media.