.
News Image

18 extra shows van Cirque Du Soleil

Amaluna, de nieuwste show van Cirque du Soleil is nu al een groot succes in België.


Omwille van het overdonderende succes en de grote vraag naar tickets, besloot de cast van Cirque du Soleil om twaalf dagen langer in België te blijven. Met maar liefst achttien extra shows garandeert Cirque zo meer dan voldoende toegangskaartjes voor alle liefhebbers. De iconische Grand Chapiteau staat van 10 september en met 25 oktober op de Heizel in Brussel (op de parking tegenover Paleis 12). Daarna reist het internationale gezelschap verder naar Parijs en Londen. Tickets zijn te bestellen via de website www.cirquedusoleil.com/amaluna of telefonisch via het gratis nummer 00 800 15 48 0000 / vanaf mobiel 26 20 04 81



Amaluna is de 33ste productie van Cirque du Soleil en werd geschreven en geregisseerd door regisseur Diane Paulus, winnaar van een Tony Award voor Beste Regie. De show is een viering van de liefde en een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw. In mei 2015 begon Amaluna aan zijn Europese tournee met een eerste halte in Madrid. In september zet de show zijn reis door Europa verder en is het de beurt aan Brussel.



Amaluna neemt haar publiek mee naar een mysterieus eiland, geregeerd door Godinnen en geleid door de cycli van de maan. Hun koningin, Prospera, leidt de ceremonie voor het volwassen worden van haar dochter door een plechtigheid die vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en evenwicht eert. Deze markeert de overdracht van deze inzichten en waarden van de ene generatie op de volgende. In de nasleep van een storm die Prospera had veroorzaakt, landt er een groep van jongemannen op het eiland. Dit zet een episch, emotioneel liefdesverhaal tussen Prospera’s dochter en een moedige jonge bewonderaar in gang. Hun liefde zal echter op de proef worden gesteld. Het koppel komt voor verschillende zware beproevingen te staan en ze zullen ontmoedigende tegenslagen te verwerken krijgen voordat ze wederzijds vertrouwen en harmonie vinden.