.
News Image

16 jarige Urban Prinses op weg naar de Belgische Hip Hop troon!

Dina uit The Voice Kids is goed bezig.


Jaarlijks gaat MNM op zoek naar het muzikale urban talent van morgen via Urbanice battle of talents. Iedereen kon zich inschrijven en de vijf geselecteerde artiesten toonden gisteren hun kunnen, waaruit één winnaar werd bekroond door de jury. Die jury bestond uit het beste van de Vlaamse urban wereld: voor deze editie waren dat rapper en zanger TheColorGrey, urban producer Chuki, en Urbanice DJ’s Masai en DJ Lady S. Zij gingen op zoek naar het urban muziektalent van morgen.

In de finale blies de 16-jarige Dina Ayada iedereen omver met een waanzinnige performance van het krachtige zelf geschreven nummer Savage en kroonde zichzelf hiermee als de nieuwe prinses van de Vlaamse Hip Hop Scene.

We zijn unaniem tot een beslissing gekomen. Niemand is al vechtend over de tafel gekropen. Dina is nog maar zestien jaar - en al zo kunnen performen. Dit is indrukwekkend!” Aka jurylid The Color Grey



Dina Ayada deed in 2015 al mee met The Voice Kids, waar ze het tot in de halve finale schopte. Ze is ook actrice en haar muzikale voorbeelden zijn DaniLeigh en Lil Baby.



'The Way', de debuutsingle van Dina Ayada werd in volle corona lockdown gereleased door indie label Absolute P (Label van manager Peter Muls en Kristiaan Cloots). Al ettelijke weken palmt The Way de N1 plek in de Belgische Itunes Hip Hop Chart, verscheen in de Spotify Viral 50 , werd het Big Hit op MNM en sprong zelfs Radio 2 op de kar en playliste The Way. Het nummer staat momenteel in de Ultratop Urban Chart.



Manager Peter Muls: Het is inderdaad mooi om te zien hoe Vlaanderen Dina Ayada, nog maar net 16, in de armen sluit en openstaat voor een muziek genre die toch nog altijd niet tot volle ontbolstering is gekomen in België. Dina schrijft al haar songs zelf en dat alleen al is bewonderenswaardig op haar leeftijd, dat er dan ook nog hits uit voortvloeien bewijst alleen maar wat ik al zag tijdens haar eerste auditie voor Absolute P Entertainment. Dina Ayada is een rastalent zoals ik er nog maar weinigen heb gezien in binnen en buitenland. Daarom besliste mijn partner Kristiaan Cloots en mezelf onmiddellijk Dina’s weg naar de top te capteren met tv-camera’s en hier zo een reality based programma van te maken. Deze show genaamd The Rise zit in volle editing fase,maar hier meer over in een later stadium.




Bio van Dina Ayada

Meer Over:

Dina Ayada