.
News Image

10cc komt in naar ons land

Volgend jaar drie concerten.


De Britse greoep 10cc komt in april 2020 met hun tijdloze nummers, waaronder de klassiekers 'Dreadlock Holiday' en 'I’m Not In Love', naar Het Depot, Den Atelier (Lux) en Kursaal Oostende. Begin jaren 70 gaf 10cc met hun tongue-in-cheek teksten, catchy refreintjes en beklijvende hooks de Britse muziekscene een verrassend nieuw gezicht. Met tot evergreens uitgegroeide megahits als 'I’m Not In Love', 'Donna', 'The Wallstreet Shuffle' en 'Dreadlock Holiday' groeide de band van frontman Graham Gouldman uit tot een wereldwijd toonaangevend fenomeen, dat zowel creatief als commercieel succesvol bleek.

In totaal verkocht 10cc in bijna een halve eeuw meer dan dertig miljoen platen. Hoewel dat de band in 1995 met 'Mirror Mirror' zijn laatste studioalbum produceerde, is 10cc nog immer alive and kicking. Bandleider en medeoprichter Graham Gouldman, ondertussen opgenomen in America's Songwriter's Hall of Fame, stelde in 1999 een nieuwe line-up samen, met o.a. gitarist Rick Fenn en drummer Paul Burgess, die in de jaren 70 ook al in 10cc speelden. In deze nieuwe bezetting heeft 10cc al verschillende tours gedaan, waarbij alle grote hits uit het verleden opnieuw met veel enthousiasme ontvangen werden!

Voor wie wil worden meegezogen in deze magische trip down memory lane vol klassieke wereldhits, is het optreden van deze muzikale legendes een absolute aanrader. De ticketverkoop start nu vrijdag om 10u via greenhousetalent.be.


Bio van 10CC

Meer Over:

10CC