.
Trisha
zondag 22 december 2019

“Trisha heeft een emotionele stoornis”

Echtgenoot Kurt onthult wat er scheelt met Trisha.


Trisha bouwt langzaam maar zeker aan de weg naar boven, maar het genezingsproces zal nog een lange tijd vergen. De zangeres laat zich opnieuw opnemen in een psychotherapeutisch centrum. “Daar ben ik op m’n plek”. Het was haar echtgenoot Kurt die enkele maanden terug aan de alarmbel trok.

“We waren aan het barbecueën, toen ik Trisha voor mijn ogen zag breken. Toen besefte ik dat ik haar niet meer kon helpen, en heb ik een ziekenwagen gebeld.” Kurt heeft het moeilijk als hij het verhaal vertelt. “Ik heb mijn vrouw afgegeven aan de ambulanciers en gevraagd om goed voor haar te zorgen,” onthult Kurt in Dag Allemaal.

Vier weken verbleef Trisha op een psychiatrische afdeling. Maar ondertussen besloot ze zich te laten opnemen in een psychotherapeutisch centrum, waar ze meer op haar plaats is. Alleen was er een wachtlijst en kon ze er nu pas terecht. De feestdagen mag ze gelukkig wel thuis met haar gezin doorbrengen.

“Trisha heeft een emotionele stoornis,” onthult Kurt. “Het is voor haar zeer moeilijk om diepgaande relaties aan te gaan.” Toch heeft Kurt nooit overwogen zijn vrouw te verlaten. Al heeft hij het wel zwaar gehad. “Maar sinds er een diagnose is, gaat het beter,” aldus Kurt. Die diagnose heeft het een stuk makkelijker gemaakt om ermee om te gaan.