.
News Image

“De Stoel is een te mooi programma om te schrappen”

VRT wil ‘De Stoel’ laten doorgaan.
VRT zou deze zomer normaal uitpakken met de ‘Moeder der Sportzomers’: het Europees Kampioenschap met de Rode Duivels als topfavoriet, de Olympische Spelen in Tokyo en natuurlijk een spannende Ronde Van Frankrijk. Maar al die evenementen werden geannuleerd omwille van het coronavirus.

Netmanager Olivier Goris geeft in Het Laatste Nieuws toe dat het puzzelen is geblazen om het programmaschema rond te krijgen. De VRT moet immers bezuinigen van de overheid en het geld dat ingecalculeerd werd voor de omkadering van de sportzomer kan nu niet zomaar opgesoupeerd worden, want vermoedelijk vindt die ultieme sportzomer dan gewoon volgend jaar plaats.

“We zullen het zendschema zo creatief mogelijk opvullen, maar daar zal onvermijdelijk een reeks herhalingen bijzitten,” aldus Olivier Goris in Het Laatste Nieuws.

Een programma waar de VRT ondanks de coronacrisis niet aan wil raken is De Stoel. “Het is een te mooi programma om het te schrappen,” klinkt het bij de VRT. Al beseffen ze ook aan de Reyerslaan dat de groepsknuffel en het getouwtrek om als eerste in die strandstoel te ploffen niet mogelijk zal zijn in tijden van social distancing. Er zal dus gesleuteld moeten worden aan de formule van De Stoel, maar de VRT hoopt wel dat het programma kan terugkeren deze zomer.