.
News Image

‘Hugo’ uit De Kotmadam wordt makelaar in Huizenjagers

Nog eens een bekend gezicht in Huizenjagers.


Voor de derde week van Huizenjagers trekken makelaars en kandidaat-kopers naar Oost-Vlaanderen. Daar houden ze halt Gent, een stad waar het hippe en het historische perfect in elkaar overvloeien. Dit keer duikt er ook een oude bekende op als makelaar: Bert Van Poucke. Zo’n 20 jaar geleden speelde hij ‘Hugo’ in de Kotmadam. Zijn acteercarrère maakte nadien plaats voor zijn andere passie: de huizenmarkt. Kan hij de trofee afsnoepen van zijn collega’s?



Bert noemt zichzelf een ‘BVG’, een Bekende Vlaming Geweest. Zijn ervaring als acteur komt hem goed van pas. Bert kan het namelijk niet alleen goed uitleggen, hij kan ook nog eens heel goed luisteren en dat zorgt steevast voor een goede match tussen pand en klant.

Enkele jaren geleden richtte selfmade man Simon zijn eigen kantoor Rencura op. Als makelaar maakt hij er een erezaak van om zijn klanten te soigneren en een goed gevoel te geven. De kunst is dan ook om de nadelen van een woning om te zetten in iets positiefs.

De praatgrage Séverine uit Gent is medezaakvoerder van Vastgoed De Clercq, het kantoor dat haar man overnam van zijn vader. Samen vormen ze het ideale duo. Al heeft ze met haar charmante en spontane persoonlijkheid een eigen aanpak. Verkooptrucks zijn niet aan Séverine besteed. Ze trekt kopers liever over de streep met haar eerlijkheid.



Aflevering 1 – maandag 11 februari

Een hoeve in de Gentse zuidrand voor €550.000. Daar dromen Sofie, David en hun jonge tweeling van. Verbouwen lijkt voor hen een sport. Het liefst geven ze dan ook zelf karakter aan hun droomhuis. Dit gezin zoekt rust, ruimte en privacy. Vier slaapkamers zijn een must, een massa buren dan weer niet. Welke makelaar vindt voor hen de ideale match?



Aflevering 2 – dinsdag 12 februari

Ilaria en Cedric zoeken de rust van een agrarisch gebied, ergens tussen Gent, Brugge en Eeklo. Omdat bijbouwen in zo’n gebied niet altijd kan, mikken ze op een hoeve met de nodige bijgebouwen voor €425.000. Een bouwval met vier muren schrikt hen niet af, want ze zijn niet bang om van nul te beginnen. Als ze geen klik voelen met een pand, zeggen ze het meteen. De makelaars zullen dus snel weten waar ze aan toe zijn.



Aflevering 3 – woensdag 13 februari

Kurt en Gunther zoeken een uniek pand voor €650.000. Zelf denken ze aan een mix tussen een hypermodern penthouse en een industriële loft met authentieke elementen én een groot terras. Verder rekenen ze ook op de aanwezigheid van twee slaapkamers, een bureauruimte, een grote badkamer en een extra douchekamer voor gasten. Ze willen graag in de stad wonen, maar dan wel zonder straatlawaai. Om dit zeer kritische koppel te overtuigen, zullen de Huizenjagers behoorlijk uit hun pijp mogen komen.



Aflevering 4 – donderdag 14 februari

Wat is de ideale match voor Inne en Robin? Een lichtrijk herenhuis of burgerwoning met authentieke elementen zoals parketvloeren of oude tegeltjes, en dat in Sint-Amandsberg voor een prijs van €350.000. Hun toekomstige woonst is liefst ook instapklaar, want verbouwingen stellen ze toch steeds uit. Een garage is overbodige luxe voor dit sportieve koppel zonder auto. Twee slaapkamers, een bureau en open keuken mogen daarentegen zeker niet ontbreken. Een tweede toilet of het extra ruimtegevoel van hoge plafonds zijn altijd mooi meegenomen.



Huizenjagers - van maandag t.e.m. donderdag telkens om 19.45 op VIER


Bio van Bert Van Poucke