.
Artist Image

Bio Zangeres Zonder Naam

Echte naam: Maria Servaes-Bey
Geboortedatum: 5 augustus 1919
Sterrenbeeld: Leeuw
Datum overlijden: 23 oktober 1998

De Nederlandse zangeres Mary Servaes kennen we beter onder de naam Zangeres Zonder naam. De zangeres zong eind jaren vijftig al het Nederlandse levenslied en was één van de grote ontdekkingen van wijlen Johnny Hoes.

Door de jaren heen scoorde ze hits met onder andere "Ach Vaderlief, Toe Drink Niet Meer", "Mexico", "Het Soldaatje", "Keetje Tippel" en "'t Was Aan De Costa Del Sol". De meeste van haar ruim 500 liedjes waren meezingers maar er zaten ook prachtige ballades tussen.

In 1986 nam Zangeres Zonder Naam een live-versie van "Mexico" op en dat nummer werd opnieuw een dikke hit. Maar we hadden het strafste nog niet gehad. In datzelfde jaar nam ze een duet op met de groep Normaal (ja, die van Oerend Hard). Het nummer "Rock Around The Clock" van Bill Haley werd een dikke hit in Vlaanderen en Nederland. Eind 1987 nam Mary Servaes afscheid van haar publiek. Ze hoopte samen met haar man te genieten van de rest van haar leven maar haar mag overleed amper twee jaar na haar afscheid. Zelf overleed Mary op 79-jarige leeftijd in het Nederlandse Horn.