You are here

Bio: Yvan Brunetti

Yvan Brunetti

Echte naam:
Yvan Brunetti
Geboortedatum:
19 april 1962
Sterrenbeeld: Ram

Yvan Brunetti is een Vlaamse zanger die werd geboren op 19 april 1962. Hij scoorde zijn allereerste hit in 1982. Het nummer 'Zonder Jou' stond meteen hoog in de hitparades. Nadien kwamen er nog meer singles van Yvan uit op de muziekmarkt. Bij de start van VTM was Yvan een graag gezien artiest op podiums overal in Vlaanderen. Hij scoorde met nummers zoals "Geven en nemen" en "Weet je wat ik doe". Daarnaast verzorgde hij ook de backings van diverse artiesten zoals Good Shape, Luc Steeno, Micha Marah, Mama's Jasje, Danny Fabry, Willy Sommers en vele anderen.

Het is mede dankzij VTM die destijds veel moeite stak in Vlaamse artiesten oa. met Tien Om Te Zien dat Yvan verschillende nummers kon blijven opnemen. Zo kwam hij met liedjes zoals "De eerste sneeuw", "Ze danst weer met mij" en "Kussen kan geen kwaad". Na het verdwijnen van Tien om te Zien verdween ook Yvan van het muzikale toneel.

Hij ging aan de slag buiten de showbizz en begon te werken bij vervoersmaatschappij De Lijn. Hij werkt er momenteel nog steeds als buschauffeur in het Leuvense. Yvan kon uiteraard niet zonder zijn muziek, ook al zag je hem niet meer op tv. Hij heeft thuis wel een eigen opnamestudio. In 2015 besloot de sympathieke zanger Yvan Brunetti om terug naar buiten te komen met een gloednieuw Vlaams nummer. Hij nam het nummer op in zijn vrije tijd en kreeg als titel "Wit in m'n hart".

Dit is ongetwijfeld de grote terugkeer van zanger Yvan Brunetti.

Foto's van Yvan Brunetti

Clipopname Schol

Yvan Brunetti - Leuven - 21/06/2015