You are here

Bio: Whitney Houston

Whitney Houston

Echte naam:
Whitney Elizabeth Houston
Geboortedatum:
9 augustus 1963
Sterrenbeeld: Leeuw
Datum overlijden:
11 februari 2012

Als dochter van backingzangeres Cissy Houston kreeg Whitney de smaak van het zingen al op jonge leeftijd te pakken. Ze wass amper 14 toen ze in een nummer van de Michael Zager Band mocht meezingen. De zanger van de band zorgde ervoor dat Whitney een platencontract kreeg maar mama Cissy wou absoluut dat dochterlief haar diploma zou halen. Whitney bleef als backingzangeres actief en in 1983 werd ze ontdekt voor Gerry Griffith. Een platencontract werd getekend en Whitney mocht de studio in. In eerste instantie zonder al te veel succes.

In Amerika scoorde Whitney in 1985 haar eerste grote hit met "You Give Good Love", bij ons zou dat met "All At Once" zijn. Daarna scoorde Whitney de ene grote hit na de andere.  Wie herinnert zich niet songs als "Saving All My Love For You", "How Will I Know", "The Greatest Love Of All", "I Wanna Dance With Somebody" en "Love Will Save The Day". Het zijn maar enkele van de grote hits van de zangeres.

Whitney was een superster over de hele wereld en trouwde in 1992 met Bobby Brown. Dat jaar was Whitney Houston ook te zien en te horen in de film The Bodyguard waarvoor Whitney ook de soundtrack zong. In maart 1993 werden Whitney Houston en Bobby Brown de gelukkige ouders van een dochter Bobby Kristina. Het geluk van Whitney Houston leek niet te stoppen. Tot ze in 2000 allerlei opdrachten begint te annuleren. Al snel duikt het gerucht op dat Whitney Houston aan de drugs zit. Men betrapt haar uiteindelijk tijdens een controle van haar bagage op de luchthaven.

In 2006 gingen Bobby Brown en Whitney Houston uit elkaar. Die scheiding zorgde voor heel wat problemen.

Begin 2012 overleed Whitney Houston. Ze werd dood aangetroffen in een bad. De officiële doodsoorzaak was verdrinking maar de geruchten gingen de ronde dat Whitney onder invloed van drugs was.  Whtney was amper 48 jaar jong.
 

Muziek van Whitney Houston

Album Uitvoerder
I Look To You Whitney Houston
I'm Your Baby Tonight Whitney Houston
Just Whitney Whitney Houston
The Ultimate Collection Whitney Houston
Whitney Whitney Houston
Whitney Houston Whitney Houston