.

Bio Cecilia Verheyden

Echte naam: Cecilia Verheyden
Geboortedatum:
Sterrenbeeld:

Cecilia Verheyden studeerde in 2007 af aan het HRITCS met de kortflm Ou Quoi dat met Beste Fictie Debuut bekroond werd op het Internationaal Kortflmfestival Leuven.  Gilles De Schryver werd voor zijn hoofdrol in de flm zowel in Brussel als in Potsdam onderscheiden.

Haar tweede kortflm, Bluf, werd in 2009 gerealiseerd in opdracht van de kansspelcommissie. Voor dit project, dat op minstens evenveel bijval kon rekenen als haar flmdebuut, kon ze onder andere rekenen op Marieke Dilles, Sophie Decleir, Jeroen Perceval en Kimke Desart.

In 2007 maakte ze het televisieprogramma Climbing Spielberg, waarin ze met twee vrienden op zoek gaat naar de legendarische flmregisseur Steven Spielberg in de hoop hem een zelfgeschreven scenario te verkopen.  Het programma werd later omgevormd tot een documentaire, en werd als zodanig geselecteerd voor het IDFA en Docville. Cecilia Verheyden was tot eind 2010 het meest actief als assistent-regisseur voor fguratie.  In die functie kreeg ze flms als Adem, Dossier K., Smoorverliefd, Christmas in Paris en Zot van A. onder haar hoede.  Ook programma’s als Vermist, Code 37 en Oud België mochten op haar medewerking rekenen.

In 2010 realiseerde ze het programma Sunjata  voor Ketnet, in 2011 2 Hollywood voor JIM.

Haar derde kortflm, Robyn O., werd voltooid in 2012.  In datzelfde jaar nam ze ook de regie in handen van enkele episodes van het vierde seizoen van Vermist en van het tweede seizoen van Wat Als ?.

Daarnaast regisseerde ze ook twee episodes voor het vijfde en het zesde seizoen van Vermist. In haar recente fctiereeks Vriendinnen  voor één, speelden ondermeer Veerle Dobbelaere, Veerle Eyckermans, Charlotte De Bruyne en Anemone Valcke.