.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 39

Langst genoteerde top 10-hit ooit is voor Bazart!


Acht nieuwe singles duiken deze week op in de Ultratop 50 Vlaams. Helaas moeten we dan ook voor acht artiesten minder goed nieuws brengen. Er is nu geen plaats meer voor Bart Herman met “Cadeau voor mama”, Ertebrekers met “De Zji”, Sugarfree en “We gaan ervoor”, Jo Benna met “Wally Forever”, Luc Steeno met “Kijk me niet zo aan”. Kitana en “Je laatste reis”, Bart Kaëll met “C'est si bon” en tenslotte Garry Hagger met “Besame mucho”.



Beter nieuws volgt nu met een aantal nieuwkomers. Matthias Lens met “Ik wil dansen” is de eerste die we nieuw tegenkomen op 49. Eén plaatsje hoger staan Marina Wally & Sammy Moore en zij zijn “Vrienden voor het leven”. Guy Neve coverde Oh Carol op een succesvolle manier en hij maakte er “Oh Laura” van met een mooie Nederlandse tekst. Nu staat hij met dit nummer op 44. Clouseau vindt het hoog “Tijd om te leven” op 39. Tom Helsen houdt dan weer van “Broccoli & wortels” op plaats 38. Lissa Lewis vinden we terug op 35 en “Jij doet me leven”. Het heeft even geduurd voor zijn fans, maar “Sweet sweet love” van Danny Fabry komt eraan op 32. De eer van hoogste nieuwkomer komt deze week op naam van Mira en “Enkel glas”.



Dana Winner klimt weer van 11 naar 10 met “Jij bent de zon & ik de maan”. Laura Lynn kan stevig dromen. “M'n dromen achterna” springt van 21 op 9. Eén plaatsje hoger zien we Lisa del Bo, die tijdens haar concert op zaterdag mag aankondigen dat ze vooruitgaat van 13 naar 8 met “Jij tekent mijn leven”. Niels Destadsbader klimt met “Vandaag” één plaatsje en staat op 7. Amaryllis Temmerman gaat met “1 moment” van 9 naar 6. Sergio en “Lekkere jongen” gaat van 4 naar 5 en hij springt haasje over met Ertebrekers die op 4 staan met “Eva Mendes”, komende van 5. De top 3 staat ook deze week als een huis overeind. Dat betekent dat Bazart en “Goud” op 3 blijft staan. Tourist LeMC feat. Spiritually Wally en “Horizon” blijft steken op 2. Helemaal bovenaan komen we Bazart opnieuw tegen, maar deze keer met “Chaos”. Dit is de zesde week dat ze de eerste plaats bezetten.



Opmerkelijk is dat “Goud” van Bazart 45 weken in de Top 10 staat. Zo is dit de langst genoteerde top 10-hit ooit.


Meest recente foto’s van Dana Winner, Laura Lynn, Lisa del Bo, Niels Destadsbader, Amaryllis Temmerman, Sergio, Ertebrekers, Tourist LeMC en Bazart: