.
Nel Rosiers
woensdag 15 november 2023

Nel Rosiers: “Hij is gestorven in mijn armen”

Ze was erbij

De naam Nel Rosiers doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen. Ze is de vrouw van de overleden Luc Lotigiers en is misschien nog het bekendste als ‘Mireille-Meisje’ uit ‘De Collega’s’. Ze mist Luc nog elke dag.

“Ik woon vlakbij het rusthuis waar hij is overleden en dus kom ik hier nog weleens wandelen. Vandaag voel ik Lucs aanwezigheid heel sterk. Ik denk dat hij heel dichtbij is”, zegt ze in Primo.

Nel koestert mooie herinneringen aan haar relatie met Lotigiers. Ze maakten ze vaak samen muziek. Ze vulden elkaar ook goed aan. Tot het noodlot toesloeg in 2020.

“Hij lag te slapen en ik verwachtte dat hij elk ogenblik wakker kon worden. Ik gaf hem reiki - dat is universele liefde laten doorstromen via je handen - in de hoop dat hij wakker zou worden. Ik legde me zachtjes op z'n borst. Hij heeft nog eenmaal zijn mooie lichtblauwe ogen opengedaan en is gestorven in mijn armen. Ik was niet verwittigd, niemand had dit zien aankomen. Het is mogelijk dat de reiki het Luc makkelijker gemaakt heeft om de grote oversteek te maken.”