.
Nel Rosiers
zaterdag 18 november 2023

Nel Rosiers: “Ik zit in de volgende fase van het rouwproces”

Ze mist hem nog steeds

Toen Luc Lotigiers, de vader van Helmut Lotti en de partner van Nel Rosiers overleed in 2020, was Nel ontroostbaar. Luc leed aan Parkinson, maar zijn dood kwam toch behoorlijk onverwacht.

“De dokters spraken van parkinson plus. Er werd ook gedacht aan Lewy body dementie. Ach, we zullen het nooit precies weten. Volgens mij had hij eerder last van een soort kortsluitingen in de hersenen, er zat vocht in z'n hoofd. Daardoor viel Luc geregeld en moest hij opgenomen worden in het woonzorgcentrum. Want als hij thuis viel, kon ik hem niet optillen. De oplossing die de dokters voorstelden, was het vocht wegtrekken en een buisje in z'n hoofd plaatsen. Maar dat zag hij niet zitten. Hij is 73 geworden. Te jong, hé”, zucht Nel in Primo.

Nel heeft nog veel moeite om zijn dood een plaats te kunnen geven. Zij zegt dat een rouwproces zo’n 5 jaar duurt en daar zit ze nog niet.

“Het eerste jaar is er de ontkenning. Dan ben je in shock. Het tweede jaar komt de woede. Klopt. Ik voel nog een vulkaan in mij, maar stilaan is die aan het uitdoven. Naar het einde van het rouwproces komt de aanvaarding. Ik ben in die fase aan het geraken. Maar het gemis blijft.”

Bio van Nel Rosiers

Meer Over:

Nel Rosiers