.
Christoff
zaterdag 25 juli 2015

Christoff vecht tegen nieuwe burn-out

Christoff wil dolgraag een maand vakantie.

 


Opvallend interview met Christoff in de zaterdageditie van Het Nieuwsblad. Het gaat hard met de zanger. Dit jaar staat hij meer dan 150 keer op een podium als we de evenementen in zijn agenda tellen. Dat is bijna de helft van het aantal dagen in een jaar. En optreden is minstens 40 minuten topsport, daar twijfelen we geen ogenblik aan. Christoff is blij dat hij zo vaak kan optreden want optreden en muziek maken is zijn leven. Maar toch gaat het voor hem te snel. Hij beseft dat hij wat meer tijd voor zichzelf zou moeten nemen en meer zou moeten genieten van het leven maar hij worstelt met een probleem.

Christoff vertelt in de krant dat Christoff meer is dan een zanger. Er zit namelijk een heel team achter hem en als de zanger eens een maand vakantie zou nemen - wat hij héél graag nog eens zou willen doen - dan betekent dat een aantal mensen gedurende een maand geen werk en inkomen hebben. Daar schrikken we toch wel van. Dat Christoff zich verantwoordelijk voelt voor het inkomen van de mensen waarmee hij samenwerkt, dat siert hem. Maar zou Christoff niet beter eerst aan zichzelf denken en dan pas aan het team dat hij steunt? Christoff is namelijk de meest belangrijke schakel in die keten.

Een zieke Christoff zorgt er ook voor dat die mensen tijdelijk niet kunnen werken maar gaat gezondheid niet voor alles? Maar we begrijpen Christoff best wel. Het is nu al ruim 10 jaar dat Christoff tegen een hoog tempo werkt. Vroeger had hij vaak 2 of 3 optredens per dag, dat aantal is ondertussen afgenomen en dat is maar goed ook. Christoff is ondertussen 39 jaar en stapt volgend jaar op tram 4. De zanger had nooit de tijd om te voelen dat hij ouder aan het worden is. Zowat iedere dag is hij druk in de weer: optredens, repeteren, vergaderingen, presenteren op Radio 2 en straks ook nog eens op VTM. Het doet wat met een mens.

En toch is Christoff al die jaren gewoon zichzelf gebleven. Christoff heeft dan ook hard gewerkt voor wat hij ondertussen bereikt heeft. Ieder optreden met een lach op het podium, nog lange tijd signeren en praten met de fans, nog een tijdje onderweg naar huis, optreden is hard labeur voor een artiest. Maar hoor je Christoff klagen? Absoluut niet. Hij heeft de ingesteldheid van zijn ouders gekregen, ouders die hem en zijn zus Lindsay jarenlang gesteund hebben in wat ze doen. En vandaag de dag doen zij nog al het mogelijke voor hun kinderen. Bij papa Roger werd enkele jaren geleden kanker vastgesteld en dat zorgde ten huize De Bolle voor de nodige stress.

Gelukkig gaat alles weer beter met de papa van Lindsay en Christoff. Ieder huisje heeft z'n kruisje en dat hebben Lindsay en Christoff helaas ook al mogen ondervinden. Ze waren enorm bezorgd toen ze vernamen dat hun vader de ziekte met de grote K had. Maar ze steunden de man die er altijd voor hen was onvoorwaardelijk. Ook mama Simonne zit al een tijdje in het sukkelstraatje. De mama van Christoff en Lindsay werd een tijdje geleden aan haar schouder geopereerd en ook de andere schouder moet nog een operatieve ingreep ondergaan. Vooral de ziekte van zijn papa heeft Christoff tot denken aangezet.

Christoff stelde zich al een paar keer de vraag waarom hij zo hard blijft werken. Je kan blijven geld verdienen, blijven sparen... Maar voor wie of wat? Ik heb geen kinderen, zal er nooit hebben, voor wie moet ik dan dubbele shiften blijven draaien, nachten overslaan....? Een goede vraag waarop alleen Christoff het juiste antwoord kan geven. In het interview met Het Nieuwsblad geeft hij aan dat hij alle symptonen van een burn-out voelt aankomen. Is het dan niet tijd om op de rem te gaan staan? Helaas lukt dat niet want de agenda van de zanger staat al tot eind 2016 goed gevuld. En bovendien heeft hij volgende maand ook nog eens opnames voor Liefde Voor Sterren Tegen De Muziek Op dat hij samen met Nathalie Meskens zal presenteren.

Net zoals tal van andere artiesten heeft Christoff een huis in Spanje. Daar trekt hij wel eens naartoe als hij enkele vrije dagen heeft. Vroeger ging hij altijd voor een week naar Spanje maar dat lukt hem de laatste tijd niet meer omwille van een te drukke agenda. Christoff hoopt op betere tijden, vooral op rustige tijden. De zanger is dan wel supergelukkig, ook hij heeft wel eens nood aan wat tijd voor zichzelf. En dan is er nog de liefde: Christoff is ondertussen een jaar vrijgezel. Liefst van al zou hij weer iemand in zijn leven hebben maar zoiets kan je niet forceren. Het feit dat Christoff zo bekend is en constant in de spotlights staat, schrikt ook heel wat mensen af.

Christoff kreeg vorige zomer inderdaad een liefdesbreuk te verwerken. Na zeven gelukkige jaren met Niels besloten de twee als vrienden uit elkaar te gaan. Maar het was al vrij snel duidelijk dat er een diepe kloof tussen de twee was ontstaan. Christoff had geen contact meer met Niels en daar had hij het best moeilijk mee. Zo moeilijk zelfs dat hij er tijdens Liefde Voor Muziek op VTM openlijk over praatte en zelfs een boodschap voor Niels had. Christoff was al die tijd blijven hopen dat het tussen hem en Niels nog goed zou komen. Even later nam Niels dat laatste sprankeltje hoop weg. We hopen dat Christoff snel weer de liefde van zijn leven ontmoet en dat hij wat meer vrije tijd krijgt. We vermoeden dat dat laatste voor niet meteen zal zijn want later dit jaar verschijnt er een nieuwe cd, zijn er weer heel wat kerstconcerten en volgend jaar staat de zanger 25 jaar op de planken. Wat vliegt de tijd.....

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff