.
Christoff
zondag 5 mei 2024

Christoff: “Ik ben daar nog iets extremer in”

Net als zijn zus

De peter van Christoff is als een grote held voor hem. Hij is zijn klankbord en kan altijd bij hem terecht voor een babbeltje of goede raad. En eigenlijk lijkt Christoff ook wel een beetje op hem. Hij vertelt in Primo over zijn belangrijkste eigenschap die hij van hem heeft geërfd.

“Ongetwijfeld zijn doorzettingsvermogen. Peter was actief in de bouw en werkte vaak dag en nacht om iets te bereiken. Het kostte hem bloed, zweet en tranen, maar hij zette zich in om zijn zeven kinderen, zestien kleinkinderen en negentien achterkleinkinderen alles te kunnen bieden wat hun hart begeerde.”

Christoff komt uit een gelovige familie en dat uit zich op heel wat vlakken. Zo heeft zijn zus Lindsay veel van haar verdriet kunnen verwerken dankzij haar geloof.

“Ik denk dat ik daar nog iets extremer in ben. Zoals geweten ben ik toen ik tien was door het oog van de naald gekropen. Er werd een hersentumor ontdekt en ik had slechts tien procent kans op herstel. Voor mijn grootouders moet dat de hel geweest zijn: ze zagen niet alleen mij, maar ook mijn ouders lijden. En toch zijn ze met mij mee naar Lourdes geweest. Om voor mij te bidden en zo.”

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff