.
Ann Ceurvels
maandag 1 mei 2023

Is Ann Ceurvels normaal? 

Het antwoord is niet hetgeen iedereen verwacht 

‘Niet normaal’ is de titel van het boek dat Ann Ceurvels schreef, samen met Tania Poppe. En uiteraard stelt zich dan de vraag of Ann Ceurvels ooit zelf te horen kreeg dat ze niet normaal was?

“In de jaren tachtig zeiden ze over mij: Da’s een speciale. Maar ik héb mij ook altijd niet normaal gevoeld. Ik heb altijd al dingen in vraag gesteld. Waarom moeten we dit doen? En waarom op deze manier? Waarom moet alles altijd zo ernstig zijn”, geeft Ann mee aan Het Nieuwsblad.

“Ik had het op school al. Ik vond het oké dat we van alles moesten leren. Maar waarom moest dat zo serieus gebeuren? Het is iets waar ik mij al altijd niet normaal in heb gevoeld. Ik bots er nog steeds op”, aldus Ann.

Met het boek willen ze op een eenvoudige manier inzicht geven in het gedrag van mensen. De hoofdboodschap is echter dat er niet zoiets bestaat als een norm en dat iedereen anders is.

“De norm is iets dat wij als mensen bedacht hebben. Kijk naar hoe wij onze maatschappij inrichten, en hoe dat nergens toe leidt. Wij hebben een samenleving gecreëerd waarin niet voor iedereen een plek is”, geeft Ann Ceurvels mee in Het Nieuwsblad.

Bio van Ann Ceurvels

Meer Over:

Ann Ceurvels