.
Ann Ceurvels
vrijdag 5 mei 2023

Crisisopname zit vol en dit is de reden volgens Ann Ceurvels 

 Kinderafdeling zit vol gedwongen opnames.  

Als we te horen krijgen dat de crisisopname vol zit, dan moeten we misschien eens nadenken over het systeem en durven zeggen dat het niet meer werkt.

Heel wat jongeren hebben uiteindelijk massa ’s gevolgen wanneer zij weken moeten wachten alvorens ze kunnen geholpen worden. Soms is dit zelfs levensbedreigend want een aanmelding bij crisisopvang gebeurt uiteraard niet zomaar.

Spijtig genoeg lijkt niemand daar in Brussel wakker van te leggen en net dan komt de Jeanne d’Arc in Ann echt naar boven. “Al zeg ik dan misschien liever Gandhi. Zonder geweld”, geeft ze mee aan Het Nieuwsblad.

Het lijkt wel allemaal fictie, totaal niet realistisch als we het vanop afstand bekijken. En over de fictiewereld op tv heeft Ann ook wel een uitgesproken mening. Ze schrikt hoe nog altijd dezelfde mensen die rollen spelen.

“Laat mij toch eens iemand anders zien, denk ik dan. Waar ik wel warm van word, zijn programma’s als ‘De weekenden’, met Joris Hessels, of de interviewprogramma’s van Gilles De Coster. Geweldige tv”, bekent Ann Ceurvels aan het Nieuwsblad.

Bio van Ann Ceurvels

Meer Over:

Ann Ceurvels