.
Goedele Liekens
zondag 7 april 2024

Goedele Liekens: “Ik kies daar nu veel vaker voor”

Het heeft invloed op haar leven

Toen Goedele Liekens een tijd geleden te horen kreeg dat ze een huidziekte had, was dat een harde klap om te verwerken. Toch liet ze zich niet kennen en kreeg ze ondertussen al te horen dat ze goed aan het genezen is. Al zit de schrik om te hervallen er wel in.

“Dat lijkt me logisch na wat ik heb meegemaakt. Maar het is dubbel. Want langs de andere kant voel ik me veiliger dan veel mensen, omdat ik zo vaak gecontroleerd word. In principe kan iedereen huidkanker krijgen, dus eigenlijk zou een jaarlijkse controle voor iedereen nuttig zijn”, zegt ze in Primo.

Die ziekte heeft wel een invloed gehad op haar leven en daardoor is ze toch ook een beetje anders gaan leven. Al zou het voor haar nog veel meer anders mogen.

“Maar ik kies wel vaker voor de dingen waarvan ik gelukkig word. Ik ben me er bewuster van geworden dat het plots gedaan kan zijn. Je kan plannen maken zoveel je wilt, maar eigenlijk moet je die op het moment zelf gewoon uitvoeren. Niet uitstellen dus. Zo geniet ik van elke dag. Voor mij is later voortaan nú.”

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens