.
Celeste Cockmartin, Goedele Liekens
dinsdag 16 april 2024

Goedele Liekens: “Ik klamp mij daar niet aan vast”

Ze gaat er toch voor

Hoewel Goedele Liekens lange tijd heeft laten uitschijnen dat ze uit de politiek zou stappen, staat ze 9 juni toch opnieuw op een kieslijst. Ze staat er wel op als lijstduwer, dus de kans is klein dat ze wordt verkozen.

Liekens heeft het nochtans echt overwogen om uit de politiek te stappen. Zeker nadat haar dochters haar ook hadden gesmeekt om de giftige sfeer n de Kamer achter zich te laten.

“Het was voor mij ook verwarrend. We moeten een kat een kat noemen: het gaat niet bijzonder goed met de liberalen. De kans om verkozen te worden is zeer klein. Dus vroeg ik me af: heeft het nog wel zin om mijn tijd en energie daarin te steken? Uiteindelijk liet ik me toch overhalen om als lijstduwer de partij te steunen. Als ik 25.000 voorkeurstemmen haal, zou ik nog verkozen kunnen geraken, maar dat wordt niet makkelijk”, geeft ze toe in Dag Allemaal.

Maar de twijfel was er niet alleen omdat ze niet zeker was dat ze opnieuw verkozen zou worden. Er was meer twijfel dan dat alleen.

“Ik klamp mij niet vast aan mijn zetel in de Kamer. Maar na alles wat ik heb meegemaakt wil ik in de eerste plaats gelukkig zijn. Ik ben veel selectiever geworden in hoe ik mijn tijd besteed. En dat is niet het enige.”

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens