.
Goedele Liekens
woensdag 10 april 2024

Goedele Liekens: “Dat kost ons veel onnodig kinderleed”

Ze probeert er iets aan te doen

De lente is in het land en dat maakt veel mensen vrolijk. Voor Goedele Liekens is dat vooral een erg drukke periode. In het parlement is het ontzettend hectisch op dit moment en dat omdat elke politicus er nog graag een aantal dossiers wil doorkrijgen en wetsontwerpen indient om die gestemd te krijgen.

“Dat stapelt zich op. Niemand gunt een ander een succesje met de verkiezingen voor de deur. Daardoor zijn er veel irritaties”, zucht Liekens in Primo.

Als kamerlid is het niet zo abnormaal dat Goedele af en toe ontgoocheld raakt. Zo houdt ze zich al 5 jaar bezig met het tegenhouden van de terugbetalingen van niet-medisch noodzakelijke besnijdenissen bij jongens.

“We zijn het enige land in Europa dat zoiets vergoedt. Dat kost de overheid 25 miljoen euro per jaar en veel onnodig kinderleed. Ik vind het niet kunnen dat de belastingbetaler daarvoor moet opdraaien. Net als Valerie Van Peel krijg ook ik dat er niet doorgeduwd, hoewel het me de logica zelve lijkt. Die frustraties horen naar het schijnt bij de politiek.”

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens