.
Walter Baele
maandag 15 april 2024

Walter Baele: “Het was vooral heel atypisch”

Hij had succes in de jaren 90

Of het nu als Van Leemhuyzen of als Rosa was, mensen zagen Walter Baele graag op televisie verschijnen. Zijn typetje Rosa was vooral erg populair in de jaren 90, maar mensen zijn het nog lang niet vergeten.

“Het was een atypische figuur voor een showprogramma. Toen waren dat de vlotte boys, nu kwam daar een bejaarde huisvrouw. Het volkse karakter deed de rest. Een gewone madam die op haar eigen manier vragen stelde aan een BV in een simpel decor. Helemaal geen afgelikt gedoe, dat was zeker vernieuwend. Nadien zijn er nog weinig shows geweest met zo'n originele insteek”, zegt Walter in Primo.

Nadien zagen we Walter ook nog verschijnen in ‘Tegen De Sterren Op’, opnieuw een imitatieprogramma. Het werd uiteindelijk een beetje zijn handelsmerk.

“Ik ben het meest trots op koning Filip en Willy Naessens. Onze koning ontstond in 'Wij van België', de voorloper van 'Tegen de Sterren Op'. Die transformatie was zo geslaagd dat ik dacht dat ik echt Filip zag in de spiegel. Nathalie Meskens en ik hebben ons ontzettend geamuseerd daarbij. Om Willy te worden moet ik gewoon een hoed en een bril opzetten. Hij is een man uit mijn geboorteregio en ik spreek nog altijd supergraag mijn dialect. Op de zestigste verjaardag van zijn bedrijf heb ik zijn levensverhaal in een musicalversie mogen spelen. Hilarisch!”

Bio van Walter Baele

Meer Over:

Walter Baele