.
News Image

VTM-gezichten eten insecten

Bijzondere nieuwjaarsmenu voor VTM-gezichten.
Dat en nog veel meer, dinsdag in Telefacts:

Op dinsdag 5 januari 2016 snijdt Cathérine Moerkerke in Telefacts twee nieuwe reportages aan. De VTM NIEUWS-gezichten wagen zich aan insecten, terwijl journalist Robin Ramaekers naar Egypte trekt om de klappen die het toerisme er heeft gekregen, in kaart te brengen.

VTM NIEUWS-gezichten eten insecten op het nieuwjaarsmenu: eind december bracht David Creëlle een kookboek op de markt met daarin uitsluitend gerechten op basis van insecten. Toen ik zelf voor het eerst insecten at, vond ik dat ook walgelijk. Maar het is een idee dat je gewoon moet worden. Liefst van al eet David sprinkhaan, al is daar nog een belangrijk nadeel aan verbonden. Dat is echt duur. Je betaalt al gauw 70 euro per kilo. Vier VTMNIEUWS-gezichten bereiden zich voor op hun diner. Aagje Vanthomme: Ik ben wel nerveus. Ik heb het nog nooit gegeten dus ik hoop dat ik het lust. Weerman Frank Duboccage: Meer dan 80 % van de wereldbevolking eet insecten, dus zo slecht zal het wel niet zijn zeker? Ook Paul D'Hoore en Rosalie Pieters eten mee.

- Egypte is in de kerstvakantie normaal een drukbezochte vakantiebestemming door de Vlaming. Maar is dat, na de terreurdreiging, nog altijd zo? Kan je superkoopjes doen in Egypte? Telefacts-reporter Robin Ramaekers zoekt het uit.

Telefacts, dinsdag 5 januari om 21.30 op VTM.

Bekijk ook deze items over Rosalie Pieters: