.
News Image

Gert Verhulst: 'Dat is héél stout van jou

Gert Verhulst lacht live op tv met journaliste.


Zaterdag is de afscheidstournee van K3 van start gegaan in Flanders Expo te Gent. Duizenden Vlamingen en ook heel wat Nederlanders trokken naar Gent om er afscheid te nemen van Karen, Kristel en Josje en om Klaasje, Hanne en Marthe een warm welkom te geven. Uiteraard was er ook heel wat pers aanwezig in Gent. Geen enkele krant of weekblad wou de machtsoverdracht van de K3 missen. En natuurlijk was iedereen benieuwd of Karen een traantje zou laten. Er waren ook heel wat camera's van verschillende tv-zenders. Ook VTM, dat in Vlaanderen K3 Zoekt K3 op tv bracht, was aanwezig op het evenement. Tussen twee concerten door gaf Gert Verhulst een interview en daarin lachte hij met de journalist die hem interviewde.

Journaliste Aagje Vanthomme vroeg zich tijdens een interview met VTM NIEUWS hardop af of de nieuwe meisjes er eigenlijk al klaar voor waren. Gert Verhulst: Ze zijn er volledig klaar voor. We hebben de laatste weken zeer erg intensief gerepeteerd. Dat was ook nodig want het was ook héél kort. Als je ziet dat zij een maand geleden totaal onbekend waren en sommigen onder hen nog nooit op een podium hadden gestaan en je ziet wat ze vandaag kunnen, dat is toch wel een klein wonder dat werkelijkheid geworden is. De journaliste vraagt zich af of die 100 shows die de nieuwe meisjes moeten doen niet al te belastend voor hen zijn. Gert Verhulst: Ze zijn nog jong hé. Gert lacht uitbundig met zijn antwoord of was het eerder met de vraag van de journaliste? Neen, absoluut niet. Ik denk dat als ze straks naar huis gaan ze wel moe zullen zijn. Want dat heeft ook te maken met de stress die erbij komt vandaag maar één keer als ze in de routine zitten, dan gaan ze dat vanzelf kunnen, daar ben ik van overtuigd. De volgende vraag van de journaliste gaat er over de mogelijke verschillen tussen de oude K3 en de nieuwe K3. Gert Verhulst besluit daar niet flauw over te doen.

Vooral de rust waarmee ze op het podium staan. Als je ziet hoeveel ervaring Karen, Kristel en Josje hebben - de twee oudsten al 17 jaar lang - die staan natuurlijk op een veel relaxer manier op het podium dan die drie nieuwe voor wie het allemaal nog nieuw is. Ze weten niet goed wat er gaat gebeuren. Maar ik denk dat binnen een week of twee als je dan zou kijken naar de show van vandaag, dat je dan al een enorm verschil zal werken. Het is vooral de rust en zelfzekerheid die bij de drie oude veel groter is dan bij de nieuwe drie maar dat is meer dan terecht.

De laatste vraag van Aagje Vanthomme voor Gert Verhulst gaat over de emotionele kant van K3. Ook Gert Verhulst moet afscheid nemen van Karen, Kristel en Josje. Voor K3 zal het een moeilijk afscheid worden maar hoe voelt Gert Verhulst zich bij dit gegeven? Wij geven altijd tegen mekaar het is alsof we ons leven zien voorbij komen als we naar zo'n show kijken. Er zitten beelden in van vroeger en die beelden zijn dan gelinkt met één of ander emotioneel moment in ons leven, het is best emotioneel, best wel ja. Daarstraks had ik weer wel wat last maar het zal niet elke keer zo zijn he. En dan besluit Gert Verhulst iets tegen de journaliste te zeggen wat niemand had durven denken. Ook journaliste Aagje Vanthomme had dit duidelijk niet zien aankomen. Gert Verhulst: En nog één ding voor we stoppen. Je bent groter dan ik dacht. Waarop die opmerking slaat? Wel, Aagje Vanthomme is een mooie vrouw maar ze is vrij klein van gestalte. En Gert Verhulst is echt wel een groot man. Aagje besloot voor het interview op een bankje te gaan staan. En dat bankje bleek wel heel klein te zijn want telkens Aagje zich moest draaien, keek ze even naar beneden om te zien of ze geen misstap deed. Maar goed, hoe reageer je dan op zo'n opmerking van de grote Gert Verhulst?

Dat is héél stout van jou, lachte Aagje live in het VTM NIEUWS. En alsof de opmerking van Gert Verhulst nog niet voldoende was, besloot nieuwspresentator Dany Verstraeten Aagje nog te bedanken vanop haar kleine bankje.

Aagje Vanthomme had zaterdagavond de kans om K3 live in VTM NIEUWS te interviewen. Aagje sprak met Hanne, Marthe en Klaasje over het eerste concert. Het nieuwe K3-trio was blij met het verloop van de eerste drie shows. Het nieuwe drietal kreeg de afgelopen weken heel wat steun van Karen, Kristel en Josje en dat vonden ze heel belangrijk. Het interview met K3 verliep trouwens vlekkeloos en daar was Aagje blij om. Ze had trouwens nog een reden om blij te zijn en die reden deelde ze met ons op Twitter: Gelukkig zijn de meisjes van K3 géén 2 m lang.