.
News Image

Twee Vlaamse artiesten houden moddergevecht

Wie zijn dit?


Sabien Tiels versus Berlaen, dat is Ophoven tegen Zulte in een robbertje Limburg tegen Oost-Vlaanderen. Hoe dat precies klinkt? Dat hoor je in Kommen hóle, de nieuwste single uit Tiels' album Mannelijk schoon. Als producer van de plaat had Berlaen zijn klik met Sabien Tiels snel gevonden: zij bleek nog steeds het muzikale raspaard te zijn dat weet hoe een goed lied geschreven en gebracht wordt, hij bood haar songs de nieuwe jas aan die ze zocht anno 2017.



Kleppers als Rocco Granata, Stef Bos, Guido Belcanto en Hans De Booij sprongen samen met nog 6 andere singer-songwriters op de kar en zo werd Mannelijk schoon de duetplaat waarop Sabien 10 keer muzikaal kon vreemdgaan onder het goedkeurend oog van Berlaen.

Ook de pers was lovend: Dat alles zorgt wel voor een constant luisterplezier en het moet gezegd: deze verzameling is met grote overtuiging gemaakt, en veel geloof in de eigen taal (vpb - De Standaard 14/12/16)



Tussen dat mannelijk schoon mocht Berlaen niet ontbreken, vond Tiels en ze schreven samen Kommen hóle, waarin een uitgeblust koppel weer de spanning met elkaar opzoekt. Van Berlaen zijn we gewoon dat hij zingt zoals hij in zijn Zultse dialect gebekt is, Sabien bracht als rasechte Limburgse lang geleden een Ophovense versie van Wim Sonneveld's Het dorp.



Dit zegt Wouter Berlaen zelf over de samenwerking met Sabien Tiels: Sabien is het meest onderschatte Machien der Vlaamsche Showbizz voor mij. Het muzikale raspaard in haar wordt al lang erkend, maar dat ze ook onverwacht durft uit de hoek komen wou ik met ons duet én de clip toch eens onderstrepen. Er zijn nog zoveel goeie kanten van haar die het publiek nog niet zag of hoorde... Niemand heeft zich in een duet zo gesmeten als Sabien, ze heeft me werkelijk alle hoeken van de kamer laten zien!



In de bijbehorende videoclip wagen ze zich aan een heuse moddercatch die de symboliek achter de song Kommen hóle blootlegt: in het leven ga je soms het hardst tekeer tegen de persoon die je het liefste ziet. Waarop Tiels & Berlaen letterlijk de ring in gaan om elkaar elke hoek van de kamer te laten zien.


Bio van Sabien Tiels en Berlaen

Meer Over:

Sabien Tiels Berlaen