.
Pol Goossen
dinsdag 23 april 2024

Pol Goossen: “Ik werk nooit nog voor die zender”

Hij is nog altijd kwaad

Over veganisten is er al heel wat gezegd en geschreven. Volgens velen is het heel erg ongezond, terwijl het voor anderen makkelijk op te lossen is door wat vitamine B12 bij te nemen.

Ook acteur Pol Goossen is veganistisch. Hij vindt het onzin dat veganisme ongezond is. Dat vertelt hij zelf in Dag Allemaal.

“Maar Wap is 14 - in mensenjaren is dat 90 - geworden met grotendeels plantaardige voeding. Zo ongezond zal het dan toch niet zijn. Al die tv-koks met hun vlees daarentegen hebben overgewicht. Ooit ergerde ik me aan een affiche op de koelkast van zo'n tv-kok met daarop alle diertjes die je kan eten. Nadat ik er een column over schreef, veranderde hij dat door een affiche met groenten en fruit”, lacht hij

Zo’n tien jaar geleden was Pol woedend op de televisiezender VIER. Daar zag hij Piet Huysentruyt een levende kreeft op de barbecue leggen, nadat hij de poten er had uitgetrokken.

“Nooit werk ik nog voor die zender. Ik heb sindsdien aanbiedingen uit die hoek afgeslagen. Een mens moet principieel zijn. Ik word nog altijd zenuwachtig als ik de kop van Piet Huysentruyt zie.”

Bio van Pol Goossen

Meer Over:

Pol Goossen