.
Jean-Claude Van Damme en Sigurd Tanghe
woensdag 4 januari 2023

Sigurd Tanghe: “We waren alles kwijt”

Het was niet altijd voorspoed ten huize Tanghe

In ‘The Sky Is The Limit’ konden we kennis maken met Sigurd Tanghe. Hij is kunstenaar en altijd zichzelf gebleven. Hij exposeert aan de Zeedijk in Knokke voor de rijkste inwoners van ons land.

Nu kan Sigurd de bestellingen amper bijhouden, maar dat is ooit anders geweest. Hij heeft lang als interieurinrichter gewerkt, met goede vakmannen in dienst. Hij heeft zelfs nog opdrachten voltooid voor het koninklijk paleis.

“Maar ik bleef niet van tegenslag gespaard. Toen twee aannemers voor wie ik vaak werkte, failliet gingen, ben ik zo’n 200.000 euro verloren”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Toen Sigurd zijn huis volledig had afbetaald besloot hij om voluit voor het kunstenaarsleven te gaan. Zijn leven leek terug in de plooi te vallen, tot het huis waar hij en zijn partner in woonde volledig overstroomd raakte en een huurhuisje, waar al hun meubelen stonden, volledig is uitgebrand.

“We waren alles kwijt. Mijn vrouw Charlene en ik weten dus heel goed wat het is om in de shit te zitten. Maar we hebben ons weer naar boven geknokt. Het leven is aan de vechters, dat heeft mijn goede vriend Jean-Claude Van Damme mij al vaak gezegd.”