.
Laura Omloop
dinsdag 30 april 2024

MENT maakt plaats voor MENTpop en MENT55

Meer muziek op jouw tv!

De eerstvolgende week komen er twee nieuwe tv-stations bij: MENTpop en MENT55, al moeten we eerlijkheidshalve er wel bij vermelden dat de 'gewone' MENT verdwijnt.

De gevarieerde doelgroep van MENT was voor adverteerders niet meteen het ideale scenario en ook voor de kijkers was het formaat niet altijd even duidelijk. Daar komt met de komst van MENTpop en MENT55 verandering in.

Op 1 mei, pal op de middag, zullen Pat Krimson en Loredana MENTpop officieel openen, MENTpop zal bij Telenet op kanaal 38 te zien zijn, bij Proximus op kanaal 141. Marc Hallez: ‘Tof he… Patje kan je associëren het het soort classics die af en toe de hedendaagse pop zullen doorspekken op het
kanaal. Hij én Loredana staan even goed symbool voor de verpopping van de hedendaagse muziek in Vlaanderen. Ook zij zijn bekend in alle leeftijdslagen. We willen hiermee het signaal geven dat MENTpop een jong product wordt, gericht op jong volwassenen, jonge gezinnen.. maar dat best ook een vijftiger of zestiger de zender zal kunnen smaken."
MENTpop wordt de zender van Aaron Blommaert, Niels Destadsbader, Pat Krimson en Loredana, Snelle, Metejoor, Maksim tot en met Christoff en Willy Sommers. Onder andere Anke Goergen, Laura Omloop en Llani zijn de nieuwe gezichten van de zender.

Op 5 mei is de lancering van MENT55 en die eer is weggelegd voor Hugo Sigal. "We zijn blij dat Hugo deze taak op zich neemt. Hugo is generatie-overschrijdend. De jeugd kent hem van Like Me, de eerdere generaties van Nicole en Hugo en de glitterpakjes uit de jaren ’70. Hugo is even veelzijdig als het aantal facetten waarmee we met MENT55 willen schitterend de komende jaren", reageert Magali Sibille.
Bij MENT55 kan je onder andere The Beach Boys, CCR, The Beatles, The Hollies, The Eagles, Toto, Willy Sommers, Christoff en heel wat andere artiesten bewonderen. MENT55 neemt de plek van MENT bij Telenet in, helaas heeft Proximus nog niet besloten om ook MENT55 in hun aanbod op te nemen.

Beide zenders krijgen ook hun eigen website: www.ment55.be en www.mentpop.be .

Bio van Laura Omloop en Anke Goergen