.
Sally-Jane Van Horenbeeck
donderdag 15 februari 2024

Sally-Jane Van Horenbeeck: “Ik moest zes weken mijn restaurant sluiten”

Dat was een ramp

Sally-Jane Van Horenbeeck heeft haar restaurant eventjes moeten missen, want ze kon een tijdlang niet zelf achter de kookpotten staan. 5 maanden werd ze met de fiets omvergereden en brak ze haar knieschijf.

De voormalige actrice werd door een andere fietser met een elektrische fiets aan een hoge snelheid omver gereden, waarbij ze op haar knie viel. De tegenligger, die ook van haar fiets viel, pleegde vluchtmisdrijf en reed gewoon weer weg.

Behalve de gebroken knie en een operatie had het ongeluk nog grote gevolgen. Het restaurant moest sluiten, want het is Sally-Jane die elke dag achter het fornuis staat. Zonder Sally-Jane is er geen eten in het restaurant. Al ging ze wel snel op zoek naar een oplossing.

“Siam Sally is zes weken dicht gebleven. Opeens niks meer kunnen en mogen doen, dat was pittig, want stilzitten is echt niks voor mij. Na een week of vier heb ik aan Robert en onze zoon Mirec gevraagd om mij in mijn rolstoel naar het restaurant te brengen, zodat ik wat papierwerk kon afhandelen. Daarna heb ik Mirec en Laura Van Roeyen, mijn andere souschef die verantwoordelijk is voor de 'koude kant', versneld opgeleid zodat zij mijn taken konden overnemen. En ik moet zeggen: ze hebben dat fantastisch gedaan”, klinkt het in Dag Allemaal.

Bio van Sally-Jane Van Hoorenbeeck