.
News Image

Pitaboys brengen carnavalskraker uit

Diego en Koen van De Pitaboys zitten op een goede wei.

Leg die kalkoenen en cadeaus maar aan de kant. Kerst en Nieuwjaar zijn voorbij, op straat duiken de 3 koningen weer op en dit betekent . . . . dat het ski-seizoen volop op gang komt en carnaval zéér dicht komt. Maar dit betekent ook, traditiegetrouw, dat De Pitaboys uitpakken met hun carnavals- en après-ski kraker.
Vorig jaar deden ze het goed met "De Kaspische Zee", en dit jaar willen ze het absoluut nog beter gaan doen. Het is een knaller van formaat geworden. De "Alpenwei" knalt door je speakers.

Ze kozen ervoor om de productie uit handen te geven en kwamen terecht bij Fonny De Wulf. Fonny kennen we van oa Plaza (yo-yo, etc), de muziek van FLIKKEN alle hits van Chris Van de Durpel (Kamiel Spiessens, Jimmy B. ea). Fonny schreef destijds "Alpenwei" voor Kamiel, helaas werd er zo weinig promotie rond gemaakt dat dit pareltje verloren ging en dit bleef een baksteen in Fonny's maag. Fonny was van de eerste minuut verkocht voor het idee dat De Pitaboys dit nummer gingen herwerken. En zo geschiedde . . . . De Pitaboys gaven er hun toets aan, Fonny stond in voor de stemopnames en de productie . . . . en het mag gezegd worden "Alpenwei" is een kraker van formaat.

Dat de prettige wisselwerking tussen Fonny en De Pitaboys zeer goed is en dat beiden elkaar perfect aanvoelen zal zeker en vast in nog veel meer resulteren in de toekomst. De Pitaboys mikken met hun single "Alpenwei" niet alleen op het carnavals- en après-ski publiek, maar op iedereen. Ze zijn er trouwens van overtuigd dat de single lang zal meelopen en ook het nodige effect zal hebben op de talrijke "oktoberfesten" die in ons land uit de grond schieten. Zij staan alvast klaar om alle podia in vuur en vlam te zetten. Is het nu carnaval, schlager, après-ski, oktoberfest, ambiance, etc – De Pitboys zorgen immer voor een waar feest. Ja zelfs met Alpenwei worden de Duitse plannen concreter, zeker nu "who geht die party ab" is gecompileerd geweest op de overbekende "Ballermann compilatie" in Duitsland.
In Vlaanderen zijn De Pitaboys uniek en de toekomst lacht deze vrolijke heren toe. Zet de volumeknop maar harder, laat de verwarming af, doe je ogen dicht en denk aan sneeuw, Alpenwei knalt door je speakers en je zit zo in dé après-skihut. Jodelahiti.

Bio van De Pitaboys

Meer Over:

De Pitaboys