.
Paul Ricour
woensdag 11 januari 2023

Paul Ricour: “Op die manier herkennen verschillende generaties mij”

Hij heeft maar één rol gespeeld

Lang geleden dat we Paul Ricour nog op televisie zagen. De meeste mensen kennen Paul als Pol Tack uit ‘Merlina’ of uit ‘Postbus X’ maar daarna had hij geen bijzonder grote rollen meer. Maar Paul zal altijd Pol blijven voor heel wat mensen.

“Ik geloof niet dat er iemand is die zo lang dezelfde rol heeft gespeeld. In verschillende reeksen, hé, dat is zeer uitzonderlijk. In ‘De Opkopers’ was ik vijf jaar Pol. Daarna vijf jaar in ‘Merlina’, dan vijf jaar in ‘Postbus X’ en dan ook nog in ‘Interflix’”, vertelt Paul in Dag Allemaal.

Het was Bob Davidse die Paul aan de rol van Pol hielp. Dat was speciaal voor het spelprogramma ‘Driemaal Is Scheepsrecht’. Daarin speelde Ricour de rol van Pol de Matroos, die tussendoor vragen aanbracht.

“Met die figuur kunnen we nog iets doen’, zei Bob, en zo belandde Pol in ‘De Opkopers’, waarin ik nog tegen Jean-Pierre Coopman heb gebokst. Maar ja, ik ben altijd Pol gebleven. Daarom dat verschillende generaties kijkers mij herkennen.”

En ook de nieuwe generaties zullen Paul heel snel leren kennen want de volledige reeks van Merlina komt binnenkort op VRT Max. “Als ik zo terugkijk op mijn tv-carrière, denk ik: ‘Ik heb dat nog zo slecht niet gedaan.”

Bio van Paul Ricour en Bob Davidse