.
Paul Ricour, Lea Couzin, Mieke Bouve
donderdag 3 augustus 2023

Maakt acteur Paul Ricour een comeback? 

Onsterfelijk dankzij ‘Merlina’ en ‘Postbus X’ 

Inmiddels is het al meer dan 40 jaar geleden is dat zijn personage voor het eerst het gelijknamige detectivebureau binnen stapte in ‘Merlina’, zal acteur Paul Ricour waarschijnlijk voor velen altijd onlosmakelijk verbonden blijven met de rol van Pol Tack, een rol die hij zowat twintig jaar lang speelde in diverse BRT-jeugdreeksen, waarvan Merlina’ en ‘Postbus X’ de bekendste zijn.

Hoewel hij intussen al aan zijn achtste levensdecennium begonnen is en de pensioengerechtigde leeftijd dus al even achter hem ligt, sluit Paul niet uit dat hij toch nog eens een tv-comeback maakt. Dat vertelt hij zelf aan de reporter van Primo.

“Ik zou nog weleens willen acteren in een reeks voor Ketnet of zo. Misschien hebben ze daar wel een rol van een man in een rusthuis of zo. Ik ben kandidaat, ze mogen mij bellen”, klinkt het. “Een van de vroegere scenaristen van ‘F.C. De Kampioenen’, heeft een voorstel voor een serie ingediend, en daar heb ik een beetje aan meegewerkt”, vervolgt Paul. “Daar zit een rol in die iets voor mij zou kunnen zijn. We zien wel. In elk geval: ik blijf bezig”, besluit hij.

Bio van Paul Ricour

Meer Over:

Paul Ricour