.
News Image

Nieuwe single Jan Smit duet met Kraantje Pappie

Jan Smit gaat geen enkel duet uit de weg.


Vrijdagavond werd Jan Smit in de populaire talkshow De Wereld Draait Door verrast met een gouden award voor zijn single ‚Jij & Ik’, tevens ook de titelsong van z’n meest recente album. Voor Jan Smit was ‚Jij & Ik’ zijn 20ste nummer één hit in Nederland die ook nu weer een gouden rand krijgt.

Een opgetogen Jan Smit na afloop: “Matthijs van Nieuwkerk heeft me volkomen verrast. Sta ik daar om samen met Kraantje Pappie onze nieuwe single te doen, komt hij plotseling met goud op de proppen. Het nummer Jij & Ik heeft enorm veel impact gehad. Dat bleek afgelopen week ook tijdens mijn eerste optreden van mijn nieuwe theatertour. Mensen gaan gelijk uit hun stoel. Altijd geweldig om dat mee te maken!”

De meest gehoorde opmerking over Jan z’n nieuwste studio-album ‚Jij & Ik’ is dat hij zichzelf weer muzikaal vernieuwd heeft. Was eyo eyo de ear-catcher in ‚Jij & Ik’ dan is vooral de aanwezigheid en de samenwerking met rapper en hiphopper Kraantje Pappie het volgende muzikale wapen dat Jan uitspeelt. Samen met Kraan heeft hij ‚Handen Omhoog’ opgenomen, een aanstekelijke popsong die sinds vrijdag is uitgekomen als single en die voorzien is van een stevige remix.

Jan Smit leerde Kraantje Pappie eind vorig jaar kennen, toen Jan een nacht lang te gast was in Het Glazen Huis van 3FM in het kader van de actie Serious Request. Tijdens dat bezoek stelde Giel Beelen ze aan elkaar voor. Het klikte onmiddellijk en nu is er dus 'Handen Omhoog', dat vandaag als tweede single van het album Jij & Ik is uitgekomen.