.
News Image

Milow ten onrechte uitgeroepen tot winnaar Radio 2 Zomerhit

Wat een afgang.


We hebben blijkbaar een probleem vertelde Peter Van de Veire nadat minister Sven Gatz de naam van de verkeerde winnaar had bekendgemaakt. De presentator van MNM mocht samen met Christoff Radio 2 Zomerhit presenteren op Radio 2 en MNM maar de presentatoren treft totaal geen schuld.

Met drie personen - inclusief de deurwaarder - werden tijdens de live-uitzending de resultaten van de stemming op de voet gevolgd. Dat hebben we met eigen ogen kunnen vaststellen in de backstage. Er was dus écht wel een deurwaarder.

Ondanks het nauwkeurig opvolgen van de stemming liep het na het afsluiten daarvan fout en nog geen klein beetje.

De enveloppe met de naam van de winnaar werd naar het podium gebracht maar blijkbaar liep het daarbij fout. De berichten daarover verschillen maar komen op hetzelfde neer. Ofwel werd de naam van de winnaar uit de enveloppe gehaald ofwel werd een enveloppe met daarin de namen van de vier genomineerden naar het podium gebracht. Niemand die begrijpt hoe zo'n pijnlijke fout is kunnen gebeuren.

Want pijnlijk is zoiets wel. Niet in het minst voor de presentatoren maar ook voor Sven Gatz maar vooral voor Milow, zijn fans en de mensen van de platenfirma. In tegenstelling tot de rustige Milow zagen we de mensen van zijn platenfirma een gat in de lucht springen toen bekend raakte dat Milow dé Radio 2 Zomerhit won voor Howling At The Moon.

De vreugde maakte echter snel plaats voor teleurstelling. Milow moest het podium verlaten en plaats maken voor de écht winnaars en dat waren Hanne, Klaasje en Marthe van K3.

En Milow? Die vertrok met de noorderzon. Toch zette hij even later deze tweet online: I just won an award tonight in Belgium! Oh... wait... no, that was a mistake... Thanks for voting though!

Bio van Milow

Meer Over:

Milow

Bio van K3, Christoff en Peter Van de Veire