.
News Image

Michael Heaven brengt eerbetoon aan Cilla Black

Single Michael Heaven draagt een bijzonder verhaal.


We draaien de klok exact 55 jaar terug. Vandaag dag op dag, 3 april 1964, stond de toen 20 jarige Priscilla Maria Veronica White, beter bekend als Cilla Black, in de beroemde Londense Abbey Road Studio achter de microfoon voor de opname van haar derde single. Haar producer George Martin (in die tijd ook de producer van The Beatles) zag in Il Mio Mondo, een nummer van de Italiaanse singer-songwriter Umberto Bindi en Gino Paoli, een ideale nieuwe plaat voor zijn vrouwelijke protégé Cilla Black. Het nummer werd in het Engels vertaald door Carl Sigman en kreeg de titel You're My World. Voor het arrangement tekende de Britse componist, pianist en orkestleider Johnny Pearson.



Een paar weken geleden stond Michael Heaven in diezelfde Abbey Road Studio voor dezelfde legendarische Neumann microfoon, waarmee naast Cilla Black by the way niet toevallig ook The Beatles menige hits hebben opgenomen.



Net als bij de vorige singels van Michael Heaven werden in de studio voor de muziek enkel accoustische instrumenten gebruikt, waaronder ook het romantische strijkkwartet The Unlimited Strings. Recording Engineer in Londen was Paul Pritchard. In het verleden zat Paul achter de knoppen voor o.m. Sir Paul McCartney, Robbie Williams, Thake That, Sting, The Arctic Monkeys, Ed Sheeran, Kylie Minogue, Harry Styles (One Direction), etc... Paul heeft ook soundtracks op zijn referenties: Harry Potter, The Hobbit, Jason Bourne 5, etc...



Vandaag is het dus exact 55 jaar geleden dat You're My World voor het eerst in het Engels en door Cilla Black werd opgenomen. Bij wijze van eerbetoon aan wijlen Cilla Black zal het nummer You're My World in de versie van Soul Crooner Michael Heaven pas op dinsdag 7 mei 2019 als single worden gereleased. M.a.w. exact 55 jaar nadat de single versie van Cilla Black op 7 mei 1964 werd gereleased. Cilla overleed op 1 augustus 2015 op 72-jarige leeftijd in haar Spaans vakantiehuis in Estepona.


Bio van Michael Heaven en Cilla Black