.
Luc Haekens
donderdag 27 oktober 2022

Luc Haekens: “Er mankeert iemand aan tafel”

Het was even wennen

Justine Haekens, de dochter van ‘De Ideale Wereld’ reporter Luk Haekens vertrok naar Schotland op Erasmus, met in haar kielzog papa Luc. Hij maakte zijn allereerste eigen programma met in de hoofdrol 9 Erasmusstudenten, waaronder zijn eigen dochter.

“Maar ik heb frietjes zo ontzettend hard gemist, net zoals in m’n zetel naar een film kijken. Het klikte niet zo met mijn kotgenoten, dus ik vond het wel jammer dat ik niet kon thuiskomen in een huiselijke sfeer”, zucht Justine in Dag Allemaal.

Maar ook Luc heeft wel wat gemist toen hij weg was van huis. “Ik vind het altijd fijn om met alle kinderen samen te zijn. Met ons vijven rond de tafel, dat zijn momenten die we bewust inplannen. Als er dan één stoel leeg is, is dat heel vreemd. Er mankeert iemand, hé.”

Erasmus was in elk geval een goede voorbereiding voor Luc en zijn vrouw, wat binnenkort verlaat hun dochter het ouderlijke nest voorgoed.

“Maar dat komt niet uit het niets, hé. De kinderen zitten al jaren op kot. Tijdens de lockdown woonde iedereen weer thuis. Dat was fijn en dus achteraf even aanpassen.”

Bio van Luc Haekens

Meer Over:

Luc Haekens