.
News Image

Linda van Familie staat nog een maand op de set

Na zeventien jaar moet ze de serie verlaten.


Hilde Van Wesepoel, die ruim zeventien jaar de rol van Linda speelt in de VTM-serie Familie kreeg negen maanden geleden te horen dat ze werd ontslagen. Voor haar kwam dit ontslag als een donderslag bij heldere hemel, alhoewel ze de voorbije twee seizoenen minder in beeld kwam. In een exclusief gesprek met het weekblad Primo zegt ze dat wie niet veel in beeld komt automatisch minder populair wordt en daar trekken de producenten dan hun conclusies uit. Momenteel staat er Hilde wel nog het één en het ander te wachten, want ze is in Familie verwikkeld in een driehoeksverhouding, alhoewel die dus maar tijdelijk is. De actrice blijft in die laatste weken nog steeds professioneel, ook al is er soms discussie over de manier waarop ze Linda momenteel door die moeilijke situatie sleurt. Linda zal zeker nog tot in oktober te zien zijn op het scherm.



Het grootste probleem voor Hilde Van Wesepoel is dat de zekerheid van deze job nu is weggevallen. Voor televisie ziet ze zich niet meer zo snel gevraagd worden voor een andere rol, omdat ze die stempel van Linda nu eenmaal draagt. In het theater zal Hilde wel blijven meespelen. Zo zal ze eind oktober een rol spelen voor Theater M uit Mechelen. Daarna doet ze nog een musical, waar ze voorlopig nog niet over mag zeggen. Volgend jaar is er dan een stuk dat geregisseerd wordt door Bruno Verheirstraeten, waarbij ook Leah Thys en haar vriendin Myriam Bronzwaar in mee zullen spelen.



Hilde Van Wesepoel is wel bezorgd over haar mindere inkomsten. Theaterstukken lopen minder lang en die opdrachten zijn eindig en dat geeft haar minder zekerheid. Door deze onzekerheid heeft ze de plannen om haar woonst te verbouwen in de koelkast moeten steken.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Hilde Van Wesepoel

Meer Over:

Hilde Van Wesepoel

Bio van Leah Thys en Myriam Bronzwaar