.
News Image

Joepie voortaan een maandblad

Joepie niet meer iedere week in de winkel.


Vanaf 29 april wordt Joepie een maandblad. Het wordt inhoudelijk en vormelijk in een compleet nieuw jasje gestoken. Samen met de app die we de voorbije maanden lanceerden, is hét jongerenblad dan helemaal klaar voor ‘the future’.



Het leesgedrag van jongeren is de jongste jaren grondig veranderd. Ze willen het nieuws zo snel mogelijk onder ogen krijgen, maar enkel informeren volstaat niet meer. Jongeren willen ook geïnspireerd worden. De combinatie van de app en het volledig nieuwe maandblad moet ruimschoots aan die behoefte voldoen.



De maandelijkse Joepie wordt een kanjer van 100 pagina’s, met dikke cover en in het hart van het blad een XL-poster op luxueus papier. En de goede Joepie-traditie wordt voortgezet: iedere keer een cadeautje bij het blad. De laatste woensdag van iedere maand ligt hij in de winkel en hij kost 3,99 euro. Wie een jaarabonnement verkiest, betaalt 46 euro.



Waar maakt het maandblad Joepie verder het verschil met het weekblad?

- Boys not allowed: Jongens zijn in de minderheid bij Joepie. Daarom concentreren we ons op de thema’s waar elk tienermeisje mee bezig is: mode, beauty, body, life en love.

- In het leven van de lezers, i.p.v. hoog tussen de sterren: Waar het weekblad Joepie zich richtte op het leven van de sterren, focust het maandblad zich voortaan op de lezeressen.

- Helpen: Ons doel? Het leven van de jonge lezeressen makkelijker maken, hen inspireren en zelfvertrouwen geven.



In de app, die ondertussen al 67.500 keer gedownload werd, krijgen de lezers twee tot drie keer per dag een update over het reilen en zeilen van hun favoriete sterren.

Joepie is niet alleen het maandblad en de app. Vanaf 29 april kan je op HLN.be ook naar het subkanaal Joepie surfen, waar het nieuws over de idolen van de jonge lezers wordt uitgediept.