.
News Image

Jeroen Meus gaat Twee Tot De Zesde Macht presenteren

VRT vervangt Bart De Pauw door Jeroen Meus.


Jeroen Meus gaat het nieuwe seizoen van “Twee Tot De Zesde Macht” presenteren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. Bart De Pauw zal door Jeroen Meus vervangen worden in het nieuwe seizoen van Twee Tot De Zesde Macht. Dat nieuwe seizoen komt er wel pas in het voorjaar van 2019 en dat betekent meteen dat de kans groot is dat we Bart De Pauw gedurende die hele tijd én nog langer niet echt meer op het scherm moeten verwachten.

Ondanks het feit dat de VRT Bart De Pauw vervangt als presentator van ‘Twee Tot De Zesde Macht’, is er ook goed nieuws voor De Pauw. Die vervanging is goed nieuws omdat de VRT het contract nakomt dat het afsloot met zijn productiehuis Koeken Troef.

Er komt dan wel een andere presentator, het is en blijft werk voor het bedrijf van Bart De Pauw. Maar het is vooral voor Jeroen Meus dat deze vervanging goed nieuws is. De presentator van onder andere ‘Dagelijkse Kost’ en ‘Goed volk’ aasde al langer op een nieuwe presentatiejob.

Meer zelfs, het was Jeroen Meus die zelf had voorgesteld dat hij samen met enkele andere presentatoren in een soort van beurtrol de afleveringen van Bart De Pauw zou overnemen.



“Ik maakte al even deel uit van het meubilair van `Twee tot de zesde macht'. Toen bekend raakte dat de quiz met onmiddellijke ingang werd geschrapt, heb ik voorgesteld om de resterende uitzendingen opnieuw op te nemen, met dezelfde koppels en dezelfde vragen, en een wisselende presentator. Ik een paar afleveringen, Tom Waes een paar... Jammer genoeg was dat juridisch niet haalbaar”, vertelde Jeroen Meus eind 2017 in Humo. Of hij toen al wist dat de VRT met het idee rondliep om hem effectief de presentatie van ‘Twee tot de zesde macht’ toe te wijzen, is niet duidelijk.