.
Luc Verschueren en Jacques Vermeire
woensdag 10 april 2024

Jacques Vermeire: “Dat is meestal niet voorzien”

Maar het is al wel gebeurd

Het is algemeen geweten dat Jacques Vermeire een passie heeft voor antiek. Een programma als ‘Eenmaal Andermaal’ is hem dan ook op het lijf geschreven. Als hij op stap gaat met een BV voor het programma, dan durft het al eens gebeuren dat hij ook iets voor zichzelf koopt.

“Hoewel dat niet is voorzien, is het wel al gebeurd. En dan zeg ik: 'Stop de camera!' Ik heb onlangs nog een stukje koraal gekocht in een kleur dat ik nog niet had. Maar ik koop geen topstuk om het van de veiling weg te houden. Ik heb ooit eens twee beeldjes gekocht die ik zelf ook zeer graag had gehad, maar ik heb ze in het programma gestoken. Ik kocht die toen voor 50 euro en ze brachten 1.200 euro op. Dat geeft me evenveel voldoening als mocht ik ze nu thuis hebben staan", zegt Vermeire in Primo.

Jacques is al heel lang bezig met antiek en verzamelen. Hij ging zelfs als jonge gast al naar Veilingen. Dan trok hij naar Mechelen, bij Bernaerts, het befaamde veilinghuis dat nu in Antwerpen zit.

“Daar kocht ik ooit eens een gateleg tafeltje dat helemaal wow was. Dat was mijn allereerste aankoop. Dat tafeltje is nu bij wijze van spreken nog nul euro waard.”

Bio van Jacques Vermeire

Meer Over:

Jacques Vermeire