.
News Image

Gaston Berghmans overleden

Zaterdagochtend is Gaston Berghmans overleden.


Zaterdag 21 mei 2016 is een zwarte dag geworden. Zaterdagochtend is komiek Gaston Berghmans overleden. Gaston Berghmans vierde een tijdje geleden nog zijn 90ste verjaardag. Het werd meteen zijn laatste verjaardag. Zaterdagochtend is de komiek overleden in het rust- en verzorgingstehuis waar hij al een tijdje verbleef.



Gaston Berghmans werd op 11 maart 1926 geboren in Merksem. Hij had nog een jongere zus Paul. Zijn ouders waren hardwerkende mensen en zelf begon Gaston ook al vroeg te werken. Het talent van Berghmans werd ontdekt toen hij bij een korfbalclub was. Berghmans had toen al een leuke sketch gemaakt en uitgewerkt en werd al snel in contact gebracht met Jaak De Voght die lange tijd de belangen van Berghmans behartigde.



Eind jaren 50 kwam Gaston Berghmans voor het eerst op tv. De toenmalige BRT liet hem al moppen vertellen. Toen al kende hij Leo Martin en toen Leo in de jaren 60 met een eigen orkest begon, nodigde hij Leo regelmatig uit om voor de nodige humor te zorgen. In 1968 nam de baas van Het Witte Paard in Oostende Berghmans in vaste dienst. Vanaf 1972 gingen Gaston & Leo altijd samen sketches brengen. Haast tegelijkertijd dook het duo ook op televisie op. De toenmalige BRT gaf Gaston & Leo veel kansen en die greep het duo telkens met beide handen. Ook op het grote doek schitterden Gaston & Leo. Denk maar aan films als Zware Jongens en Paniekzaaiers.

Ondanks het succes op de openbare omroep verhuisden Gaston & Leo naar VTM waar ze heel wat programma's maakten.

Dat deed het duo tot Leo Martin in 1993 overleed.



Gaston bleef niet bij de pakken zitten en werkte onder andere met Carry Goossens en Jan Van Dyke samen bij de commerciële omroep.


Bio van Gaston Berghmans

Meer Over:

Gaston Berghmans

Bio van Leo Martin, Carry Goossens en Jan Van Dyke