.
News Image

Eric Flanders gaat nostalgische toer op

'Langzaam' is een romantische tegelplakker.


Eric Flanders behoeft geen introductie meer. Deze artistieke kameleon heeft in z’n roemrijke carrière al heel wat muzikale pareltjes afgeleverd. Z’n nieuwe single ‘Langzaam’, die op 25 oktober uitkomt, is opnieuw een welluidend hoogstandje mét een nostalgische toets!



“Het is geen geheim dat ik een liefhebber ben van het Franse chanson,” steekt de immer sympathieke Eric Flanders van wal. “De verzameling Franse klassiekers is voor heel wat artiesten een onuitputtelijke bron. Na mijn zomersingle ‘Jij Bent De Zon’ was ik op zoek naar een nostalgisch nummer en tijdens die zoektocht, kwam ik terecht bij ‘Reviens’ van de Franse chansonnier Hervé Vilard.”



Hervé Vilard nam ‘Reviens’ in 1980 op en in tegenstelling tot wat heel wat mensen denken, is het nummer niet origineel van zijn hand. Vilard ging de mosterd halen bij de Italiaanse zanger Toto Cotugno voor wie het nummer ‘l cielo è sempre un po' più blu’ een bescheiden hit werd. Helemaal anders verging het Vilards versie van het nummer.



‘Reviens’ werd een dijk van een hit; niet alleen in Frankrijk maar ook in België, Nederland, Zwitserland en Duitsland. “Het nummer ademt de nostalgie van de jaren ’80 uit,” zegt Eric Flanders. “Bovendien is het een standaard in de Franse muziekwereld en past het nummer heel goed bij m’n stemtimbre. Ik vroeg Jo Met De Banjo om een Nederlandse tekst te schrijven en niet veel later stuurde hij me ‘Langzaam’ door. Producer Phil Sterman voegde in de studio nog zijn ‘magic touch’ aan het nummer toe. Het resultaat is een single geworden waar ik 200 % achter sta,” besluit Eric Flanders.



‘Langzaam’ zal dit najaar ongetwijfeld voor de nodige sfeer zorgen. “Ik kijk er nu al naar uit om het nummer tijdens mijn optredens te brengen,” lacht Eric. “Het is een nummer waar ik m’n fans in no time de dansvloer mee zal op krijgen voor een romantische ‘tegelplakker’. Sfeer gegarandeerd!”



‘Langzaam’, de nieuwe single van Eric Flanders verschijnt op 25 oktober 2019 en is verkrijgbaar als digitale download.



(Nico Vanaken)


Bio van Eric Flanders

Meer Over:

Eric Flanders

Bio van Hervé Vilard

Meer Over:

Hervé Vilard