.
Boomer
zaterdag 7 oktober 2023

Els Béatse: “Ze heeft niet lang moeten oefenen”

Heel de familie speelt mee

De reeks ‘Boomer’ op VRT gaat over de familie van Jan Van Looveren. Hoewel het een groot deel fictief is, is het toch een echt familiegebeuren geworden. Niet alleen zijn vrouw Els Béatse speelt mee, ook hun oudste dochter Pippa heeft een rol in de reeks.

“Voor haar was het de allereerste keer dat ze op een set stond, maar ze heeft dat heel goed gedaan. En tijdens het draaien heb ik het ook kunnen loslaten dat ik haar echte mama ben. Ik wilde dat Pippa alles zelf zou kunnen ontdekken, al kon ze natuurlijk altijd bij mij terecht met vragen”, zegt Els in Story.

Pippa speelt de puberdochter van Jan en Julie in ‘Boomer’. Ze is zelf zestien jaar en dus ook nog wel een beetje een puber. Dat kan mama Els beamen.

“Laat ons zeggen dat ze niet lang heeft moeten oefenen. Met de ogen rollen, kort reageren, het kwam allemaal spontaan. Hoe ik daar als moeder mee omga? Mijn motto is: choose your battles. Pippa weet dat ik het niet leuk vin dals ze met haar ogen rolt, maar ik zal er niet telkens iets van zeggen.”

Bio van Els Béatse en Jan Van Looveren