.
News Image

Elly & Rikkert stoppen ermee

Duo geeft vrijdag hun laatste optreden.


Aanstaande vrijdag stoppen Elly & Rikkert ermee. Het legendarische duo Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld geven vrijdag hun laatste optreden, deze keer voor een lege zaal. Optredens en concerten zijn in Nederland als gevolg van de coronacrisis verboden en dus valt het grote afscheid van Elly & Rikkert in het water. Of zij daarvan wakker zullen liggen? Wellicht niet echt, meer dan 50 jaar heeft het duo samen liedjes gemaakt, God was altijd in de buurt.

Bij ons zullen wij ons vooral de liedjes 'Alles is vrij' en 'De kauwgomballenboom' herinneren. Maar laten we vooral niet vergeten dat Elly Niemand in 1968 de vrouwelijke stem op 'Prikkebeen' van Boudewijn de Groot was. Een nummer waar zij bijna voor bedankte omdat zij toen verliefd was op Rikkert. Toch zei ze ja, omdat 'Prikkebeen' zo'n mooi lied was.



Door de jaren heen zouden Elly & Rikkert honderden liedjes en tientallen lp's maken. Maar nu is het dus over en uit.

Op vrijdag 15 mei geven Elly & Rikkert hun laatste concert en dat is live op het internet te volgen via truetickets.nl . Een ticket kost 29,5 euro, maar dan krijgt u het afscheidsconcert ook nog eens op dvd bezorgd. Ja, ook voor Belgische liefhebbers.


Bio van Elly & Rikkert en Rikkert Zuiderveld