.
Eddy Wally
dinsdag 9 februari 2016

Eddy Wally had twee gezichten

Eddy Wally was slimmer dan iedereen dacht.

 


Slechts weinig mensen kenden Eddy Wally zoals hij echt was. De man was zeer grappig en het was ook eigenlijk een rol die constant werd gespeeld door Eduard Van De Walle. Zelfs zijn eigen vrouw noemde hem constant bij zijn artiestennaam.



In de zomer van 2002 volgde journalist Bart Steenhaut van Het Laatste Nieuws Eddy Wally op de Gentse Feesten. Hij had de zanger even voordien eens geïnterviewd voor diezelfde krant en Eddy deed zoals gewoontegetrouw zoals hij altijd deed en dat was naast de vragen antwoorden. De zanger ging zich omkleden en daarna had hij weer een uitgebreide babbel met Bart Steenhaut. Maar opeens stond niet Eddy Wally voor hem, maar Eduard Van De Walle, zoals de man echt heette, zonder glitterpakjes onder meer. De fotograaf en journalist mochten ook hun vriendinnen meebrengen, want Eddy had gereserveerd in een restaurant. Toen bleek dus dat deze artiest wist wat hij deed en dat hij echt goed kon zakendoen. Hij was helemaal niet die domme man waarvan iedereen dacht dat hij zo was. “Zelfs een interessant gesprek was mogelijk”, aldus Bart Steenhaut. Als er met tomaten naar hem werd gegooid op studentenfuiven, dan rekende hij ook meteen dubbel aan.



Eddy Wally was een echte gentlemen volgens vele mensen. Hij vroeg aan de journalist om het informele stuk uit het interview weg te laten voor een eventueel in memoriam. Dit “in memoriam” is nu helaas aangebroken..

Bio van Eddy Wally

Meer Over:

Eddy Wally